Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Miikka Jouhkimaisesta pohjoismaiden nopein alamäkiluistelija – Red Bull Crashed Ice Qualifier

Red Bull

Miikka Jouhkimaisesta pohjoismaiden nopein alamäkiluistelija – Red Bull Crashed Ice Qualifier

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2013 klo 22:10
Julkaisija: Red Bull


Miikka Jouhkimaisesta pohjoismaiden nopein alamäkiluistelija. Miikka Jouhkimainen kirjasi nimensä alamäkiluistelun historian kirjoihin voittamalla ensimmäistä kertaa jaossa olleen Suomen mestaruuden ja samalla hänet kruunattiin pohjoismaiden nopeimmaksi alamäkiluistelijaksi. Yli 2000 katsojaa kerääntyi Espoon Serenaan seuraamaan jääkourun jännitysnäytelmää, johon osallistui yli 150 luistelijaa sekä Suomesta että Ruotsista.

Suomen alamäkimaajoukkueen jäsen ja MM-sarjassa kuudetta sijaa pitävä Miikka Jouhkimainen ei jättänyt sanan sijaa muille luistelijoille voittamalla ensin aikalaskut selkeällä erolla, jonka jälkeen hän vei nimiinsä kaikki erät ennen varsinaista finaalia. Finaaliin Jouhkimaisen lisäksi tiensä selvittivät Eemeli Jokinen, Toni Heikkilä sekä maajoukkuejäsen Paavo Klintrup. Jouhkimainen ei säästellyt finaalissa, kun hän startin jälkeen syöksyi kärkeen ja karkuun. Paavo Klintrup venytti lähdössä toiseksi ja joutui katselemaan Jouhkimaisen selkää koko loppumatkan maaliin asti napaten SM-hopeaa.

- Suomen mestaruus on hieno homma ja toivottavasti päästään kisaamaan SM-mitaleista joka vuosi, nyt kun meillä on oma rata täällä Serenassa. Tavoite on aina voittaa ja nämä kisat ovat aina pienestä. Tosi hyvä fiilis ja ehkä mulla oli pieni kotietu, hymyili SM-kultamitalisti Miikka Jouhkimainen, joka toimii Serenan alamäkiluistelukeskuksessa myös ratamestarina.

- Kyllä Miikalla taisi ohuesti olla kotietu, se on täällä päässyt rataa hinkkaamaan monesti. Miikka sai tosi hyvän lähdön, jonka jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä, tuumasi Oulusta kotoisin oleva Paavo Klintrup.

Finaalissa kolmannesta paikasta Jouhkimaisen ja Klintrupin takana taistelivat rookie-luistelijat Eemeli Jokinen Jyväskylästä sekä Toni Heikkilä Tampereelta. Maaliviivan kolmantena ylitti Toni Heikkilä suurien aplodien saattelemana. Heikkilä lunasti myös parhaana rookie-luistelijana paikan Red Bull Crashed Ice MM-osakilpailuun Sveitsin Lausanneen, joka luistellaan kahden viikon päästä. Heikkilällä on jo hieman tuntua MM-sarjasta hänen osallistuttuaan viime vuonna Åren MM-osakilpailuun.

- Ei pysty vielä käsittämään kuinka hyvin meni. En ois uskonut, että näin hyvin menis. Lähtö ratkas tällä radalla paljon ja ne osui nappiin erissä. Ihan uskomatonta päästä Sveitsiin ja uskon viime vuoden Åren kisasta olevan nyt Lausannessa hyötyä, kertoi Toni Heikkilä maalissa.

Miesten taistossa oli mukana myös kuusi ruotsalaista, mutta heistä ei ollut suomalaisille uhkaa, sillä länsinaapurit tippuivat pelistä pois jo ennen neljännesvälieriä. Näin ollen Ruotsin mestariksi kruunattiin Rickard Wijke, hopeaa otti Joakim Samuelsson ja pronssia Hans Lööf. Rickard Wijke sai parhaana ruotsalais-rookiena paikan Sveitsin MM-osakilpailuun.

- Tulin pitämään hauskaa tänne Serenaan. Tämä oli toinen kerta kun luistelin alamäkiluisteluradalla, ensimmäisen kerta oli viime vuonna Åressä, jossa ei mennyt niin hyvin. Uskon, että suomalaisille oli kotietu, jonka takia he pärjäsivät paremmin, naureskeli Rickard Wijke kisan jälkeen.

Jääkourussa nähtiin myös kolme uskaliasta naisluistelijaa, jotka aikalaskujen perusteella olisivat pesseet ison joukon miesluistelijoita. Naisten finaalissa kärkeen ampaisi heti lähdössä Emma-Julia Wood, perässään Susanna Tapani ja Krista Oksman. Tässä järjestyksessä ylitettiin myös maaliviiva. Historian ensimmäinen naisten alamäkiluistelun Suomen mestari Emma- Julia Wood oli innoissaan lajista finaaliin jälkeen.

- Huikea tulla ylhäältä alas, rata vetää sanattomaksi. Mulla on taskussa toinen Suomen mestaruus ringetestä, b-nuorista viime vuodelta, mutta tämä SM-kulta menee korkealle rinnalle, hymyili Wood.

Tapahtuman kruunasi hip hop duo JVG, joka villitsi yleisön palkintojenjaon jälkeen jäärännin alapäässä.

Kuvat: Red Bull Content Pool

www.redbull.fi/crashedice
www.redbullcrashedice.com
www.serenaski.fi/icdhserena

Lisätietoa: Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, +358 40 772 4124 

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs