Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Luminen vallankumous HEROES BY NATURE -leffaillassa

Red Bull

Luminen vallankumous HEROES BY NATURE -leffaillassa

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 13:48
Julkaisija: Red BullLokakuun 3. päivä Itävallan pääkaupungista Wienistä livenä lähetettävä ”HEROES BY NATURE” tutustuttaa katsojat illan elokuvien ”McCONKEY” ja ”TRACING SKYLINES” myötä kahteen uraauurtavaan urheilulajiin, eli vapaahiihtoon ja baseskihyppäämiseen!

Ensimmäinen HEROES BY NATURE -livelähetys tuli Münsteristä, Saksasta, 5. syyskuuta, ja 3. lokakuuta keskuspaikkana on vuorostaan wieniläinen Cineplexx Donauplex, josta leffailta lähetetään suorana yli 45 elokuvateatteriin eri puolilla Eurooppaa. Lokakuun HEROES BY NATURE -illassa ohjelman ytimessä on kaksi elokuvaa, joissa tutustutaan viime vuosina nopeimmin kasvaneiden kahden toimintaurheilulajin, eli vapaahiihdon ja baseskihyppäämisen, historiaan sekä siihen mikä näissä lajeissa oikein viehättää.

90-luvun alkupuolella vapaahiihto (freeskiing) kasvoi ulos kapinallisesta halustaan riistäytyä irti Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) alaisten freestylehiihtotapahtumien ei-tykätyistä säännöistä. Alunperin panna sellaisille kumparelaskuhypyille, joissa kilpailijan jalat nousevat päätä korkeammalle, volttien määrän rajoittaminen hypyissä (aerials) sekä parkki- tai paippikilpailujen puute olivat saaneet joukon laskijoita irrottautumaan vakiintuneista normeista. Uutuuslaji lumilautailun innoittamina nämä ”vapaahiihtäjät” hylkäsivät hoidetut laskettelurinteet ja alkoivat suosia  lautailijoille tarkoitettuja parkkeja sekä kaupunkiympäristöjä kaiteineen, ulokkeineen ja reunuksineen. Myös runsaasti vauhtia ja valtavia pudotuksia tarjoavat syrjäseudut vetivät vapaahiihtäjiä puoleensa.

Vapaahiihdon suosionnousu on ollut suorastaan ilmiömäistä. Nyt laji on kehittynyt siihen pisteeseen, että freestylehiihdon miesten ja naisten lumikouru (halfpipe) sekä slopestyle ovat mukana – ensimmäistä kertaa – vuonna 2014 Sotshissa järjestettävissä talviolympialaisissa.

Baseskihyppääminen, eli englanniksi Ski-BASE-Jumping, on vapaahiihdon ”jälkeläinen”, jossa osallistujat laskevat vuorenrinnettä alas, irrottavat suksensa lähteäkseen lentoon liitopuvun (wingsuit) kannattelemina ja laskeutuvat maahan laskuvarjon avulla.

Juhlistaaksemme vapaahiihdon ja baseskihyppäämisen meteoriittimaista nousua lokakuun HEROES BY NATURE -illassa valokeila kohdistetaan niihin ihmisiin ja siihen kulttuuriin, jotka ovat tehneet lajista sen mitä se tänä päivänä on. Red Bull Media Housen ja Poor Boyz Productionsin uuden laskuleffan, ”Tracing Skylines”, Euroopan ensi-illan lisäksi katsojat pääsevät osaksi kovasti odotetun dokumenttielokuvan ”McCONKEY” kansallista ensi-iltaa.

Erityisvieraina 3. lokakuuta paikalla ovat Tracing Skylines -elokuvan tähdet ja tekijät, jotka esittelvät elokuvansa ja vastailevat eurooppalaisyleisön kysymyksiin. Otattehan meihin yhteyttä haastattelupyyntöjen kanssa. 

ILLAN OHJELMA

Itävallan HEROES BY NATURE -vapaahiihtoilta näkyy satelliitin välityksellä suorana yli 45 digitaalisessa elokuvateatterissa Saksassa, Espanjassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa ja Romaniassa. Vieraita alkaa saapua Cinelexx Donauplex -leffateatterin punaiselle matolle kello 20.40 – ja tämäkin nähdään suorana kaikkien mukanaolevien teattereiden valkokankailla ympäri Eurooppaa. Päänäytös alkaa kello 21.00, kun illan isäntä Tim Warwood esittelee ensimmäisen elokuvan, ”Tracing Skylines”. Lopputekstien jälkeen Tim toivottaa filmin tähdet ja tekijät tervetulleiksi lavalle vastailemaan yleisön kysymyksiin, ennen kuin esittelyvuoroon tulee tapahtuman toinen pitkä elokuva, ”McCONKEY”

Kaikki illan aikana kertyneet tulot menevät McConkeyn perheen perustamalle säätiölle.

TRACING SKYLINES

Tracing Skylines -elokuvassa seurataan kuutta vapaalaskun ammattilaista näiden lähtiessä toteuttamaan unelmiaan, eli matkoja joista he ovat haaveilleet jo vuosien ajan. Sitä miten nämä ainutlaatuiset ”kerran elämässä -reissut” sujuivat dokumentoitiin yhden tajunnanräjäyttävän talvikauden aikana, viimeisimpiä elokuvaustekniikoita käyttäen. Paikat vaihtelivat Alaskasta Brittiläiseen Kolumbiaan, Ranskasta Haute Routen kautta Sveitsiin ja jopa urbaaniin Detroitiin, kun laskijat Bobby Brown, Karl Fostvedt, Pep Fujas, Seth Morrison, Sean Pettit ja Julien Regnier tavoittelivat henkilökohtaisia unelmiaan ja kokoontuivat sitten vielä keväällä yhteen paketoimaan kasaan kauden, joka ei ihan hevillä unohdu.

Pääosissa: Sean Pettit, Logan Pehota, Karl Fostvedt, Julien Regnier, Pep Fujas, Bobby Brown
Tuotanto: Poor Boyz Productions ja Red Bull Media House
Kesto: 45 minuuttia

McCONKEY

”McCONKEY” on tunteikas dokumenttielokuva, jossa perehdytään yhden urheilijan lajiensa edistämisen hyväksi jättämään perintöön. Elokuvassa tutustutaan myös siihen, millaisen polun tämä mies raivasi saavuttaakseen unelmansa. Shane McConkeyta ihannoidaan ja arvostetaan vapaahiihdon ja baseskihyppäämisen uranuurtajana. Hän inspiroi lukemattomia ihmisiä lahjakkuutensa sekä tavaramerkikseen muodostuneen ylimielisen ja sarkastisen huumorintajunsa kautta. Ystävien, perheenjäsenten ja toisten toimintaurheilulegendojen haastattelujen kautta tämä elokuva antaa hyvin henkilökohtaisen kuvan Shane McConkeysta ja hänen elämäntavastaan. www.mcconkeymovie.com

Pääosissa: Shane McConkey, JT Holmes ja Travis Pastrana
Ohjaus: Rob Bruce, Scott Gaffney, Murray Wais, Steve Winter, David Zieff 
Tuotanto: Matchstick Productions ja Red Bull Media House
Tuottajat: Murray Wais, Steve Winter
Vastaavat tuottajat: Scott Bradfield, Charlie Rosene, Claude Merkel, Sherry McConkey
Kesto: noin 100 minuuttia

MIKÄ ON HEROES BY NATURE?

HEROES BY NATURE” on kerran kuukaudessa järjestettävä toimintaurheiluun ja seikkailufilmeihin keskittyvä elokuvatapahtuma, joka yhdistää paitsi valkokankaan edessä istuvat yleisöt myös yleisön ja elokuvantekijät kameran molemmilta puolin. Suoran lähetyksen kautta yhteen linkittyy yli 45 elokuvateatteria eri puolilla Eurooppaa – ja siksi tämä onkin ainutlaatuinen tilaisuus päästä kosketuksiin elokuvantekijöiden ja tähtien kanssa.

Huomioittehan, että tämä lokakuun tapahtuma on siirtynyt Zürichistä, Sveitsistä, Itävallan puolelle Wieniin. Marraskuun HEROES BY NATURE -tapahtuman pitopaikka puolestaan vaihtuu Itävallan Innsbruckista Sveitsin Zürichiin. 

TIETOA SHANE McCONKEYSTA

Shane McConkey oli kuin kuka tahansa kadunmies – ja samalla aivan ainutlaatuinen yksilö. Tämä opintonsa kesken jättänyt kaveri mullisti tavan jolla suksia muotoillaan. Hän oli isä, joka rakasti olla kotona perheensä luona, mutta matkusti työkseen maailman pelottavimpiin maisemiin. Äärimmäisen kova, kollegojensa ihailema ammattilainen, joka pystyi laskemaan leikkiä niin lajinsa kuin itsensäkin kustannuksella. Jos Shane tuli kadulla vastaan, mistään ei olisi voinut arvata että tämä tavallinen kaveri tultaisiin nimeämään ”kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmaksi laskijaksi”.

Shane McConkey oli yksi vapaahiihdon pioneereistä – hän jopa keksi termin ”freeskiing”. Vapaahiihto antoi hänelle mahdollisuuden laskea omalla tyylillään ja omilla ehdoillaan. Shane löysi keinot valloittaa ne kaikkein radikaaleimmat laskureitit kaikkein uskomattomimmilla vuorilla, ja suunnittelipa hän uusiksi jopa suksien muodon. Alan parhaimmat elokuvantekijät veivät omat taitonsa kokonaan uudelle tasolle saadakseen tallennettua filmille Shanen taituruuden. Tämän tuloksena lajin ympärille syntyi sellaista tenhoa, joka ei vain edesauttanut hiihtourheilun elvyttämisessä vaan inspiroi ihmisiä laajalti myös urheilun vaikutuspiirin ulkopuolella. Shane McConkeyn positiivista energiaa oli mahdoton vastustaa.

Löydettyään myös laskuvarjohyppäämisen McConkeysta kehittyi taitava B.A.S.E-hyppääjä ja wingsuit- eli liitopukulentäjä. Shane huomasi että ”katoksen” kanssa työskentely antaisi hänelle mahdollisuuden korkata sellaisia reittejä, joita ei olisi aiemmin voinut kuvitellakaan laskevansa – ja lisäksi saisi vielä kokea lentämisen huuman. Shane McConkeylla olikin tärkeä rooli siinä, kun ”baseskihyppy-liitopukulentäminen” syntyi eri urheilulajeja yhdistelemällä. Tuloksena oli siis laji, jossa lasketaan vuorenrinnettä alas, irrotetaan sukset, lennetään liitopuvussa ilmojen halki ja laskeudutaan maahan laskuvarjon avulla. Vuonna 2007 Shane vei base-hyppäämisen uudelle tasolle hyppäämällä Nevadan osavaltiossa, USA:ssa, sijaitsevan Renon kaupungin korkeimman kasinon katolta. Hän oli kaikkien aikojen ensimmäinen rakennuksen katolta baseskihypyn tehnyt ihminen.

Shane McConkeyn persoonallisuus oli yhtä ylisuuri kuin hänen lahjakkuutensakin, ja yksi miehen intohimoista olikin saada ihmiset nauramaan – tekemällä kepposia ja munauksia ja jopa laskemalla ilkosillaan. Kohelluksen määrä ei kuitenkaan koskaan pystynyt peittämään alleen sitä, miten määrätietoisesti Shane käytti jokaikisen päivän hyväkseen, tai sitä miten hänen erityiset lahjansa ja luovuutensa muuttivat koko talviurheilukenttää. Miehen itsensä oli mahdotonta kuvitella elävänsä muuta kuin 100-prosenttista elämää. Hän nautti vapaudesta ja intohimojensa täyttämisestä ja suunnitteli jokaisen suorituksensa ja saavutuksensa pikkutarkasti – jopa pakkomielteisesti – toteuttaakseen oman visionsa. Hän oli huolellinen, hän oli sitoutunut ja hän oli hyvä.

Mutta niin kuin kaikissa yrityksissä ja hankkeissa, jopa silloin kun on kyse kaikkein taitavimmista ja parhaiten valmistautuneista ihmisistä, jotain odottamatonta voi aina tapahtua. Shane McConkeyn kohdalla tapahtui karmeita. Hän sai surmansa Italian jylhillä vuorilla 26. maaliskuuta 2009, vain 39-vuotiaana. Miestä jäivät kaipaamaan vaimo ja tytär, jotka olivat hänelle kaikki kaikessa, sekä sukulaiset, ystävät ja lukemattomat fanit, joita McConkey oli koskettanut ja muuttanut ainiaaksi.


Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.redbullcontentpool.com/heroesbynature tai vierailemalla osoitteessa: www.heroesbynature.com

Press Contact: Anette Latva-Piikkilä, email: anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, mob. 040 772 4124. 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs