Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Lauttasaaren yhteiskoulu liikkeellä parempaan fiilikseen

Yllätetään yhteiskunta

Lauttasaaren yhteiskoulu liikkeellä parempaan fiilikseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2014 klo 06:21
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

 

On yleisesti hyväksytty totuus, että suomalaiset lapset ja nuoret eivät liiku tarpeeksi. Totuutena pidetään myös sitä, että he eivät halua liikkua.   Yllätetään yhteiskunta -ryhmä on eri mieltä ja ravistelee nyt vanhoja ja pölyttyneitä käsityksiä nuorten liikunnasta – tai sen vähäisyydestä. Helsingin Lauttasaaren yhteiskoulussa käynnistettiin tänään näyttävällä Kick-offilla ainutlaatuinen nuorten liikuntakokeilu, jossa nuorille annetaan mahdollisuus liikkua omilla ehdoillaan, hauskasti, ilman kilpaurheilun asettamia paineita tai vaatimuksia. Nyt liikunnasta tehdään helppoa ja hauskaa. Kick-offiin osallistui koulun oppilaiden ja opettajien lisäksi liikuntapilottia tukevia Helsingin kaupungin, urheiluelämän sekä viihde- ja yritysmaailman vaikuttajia.

 

Mukana kaikki oppilaat ja opettajat

 

10.2.2014 käynnistyvässä ja koko kevätlukukauden kestävässä pilotissa ovat täysillä mukana kaikki koulun oppilaat ja opettajat. Kaikki tehdään oppilaiden ehdoilla: he ovat itse tehneet ennakkoselvityksen oppilaiden toivomuksista, he itse valitsevat missä, miten ja milloin liikkuvat. Selvityksessä suosikeiksi nousivat esiin mm. kuntosaliharjoittelu sekä omaehtoiset pallopelit. Kaikki kevätlukukauden aikana koulussa ja sen ulkopuolella tapahtuva liikunta pallopeleistä joogaan, uintiin ja cross-trainingiin on oppilaille maksutonta. Fiilisliikkuminen viedään myös oppitunneille. Liikuntapilottia seurataan lukukauden loppuun asti ja siitä saatua palautetta ja tuloksia hyödynnetään Liikkeellä parempaan fiilikseen -idean monistamisessa kouluissa kautta maan.

 

Fiilistä nostamassa mm. Duudsonit

 

Liikkeellä parempaan fiilikseen -pilottia ovat aktiivisesti tukemassa useat liikunnasta innostuneet julkisuuden henkilöt. Mukana ovat mm. Kick-offin juontanut imitaattori Jarkko Tamminen, Duudsonit, 69 Eyes -rumpali Jussi, alppihiihtäjä Marcus Sandell sekä vuoden 2013 Suomen parhaaksi urheilijaksi valittu Tuuli Petäjä-Sirén. He seuraavat pilotin edistymistä tiiviisti ja tulevat osallistumaan kevään aikana erilaisiin liikuntatapahtumiin koululaisten kanssa. Yllätetään yhteiskunta -ryhmän lisäksi pilotin tekevät mahdolliseksi Lauttasaaren yhteiskoulun oppilaat ja opettajat, Lauttasaaren Liikuntakeskus, Helsingin kaupunki sekä paikalliset liikuntaseurat.

 

 

Lisätietoja:

Yllätetään yhteiskunta, Jari Raitanen 050 995 4440

Lauttasaaren yhteiskoulu, Maarit Paldanius 040 844 0296

Lauttasaaren Liikuntakeskus, Keijo Mikkonen 041 530 7330

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs