Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » KORJATTU: (Niskanen viikonloppuna Toblachissa, ei Val di Fiemmessä) Iivo Niskaselle 23-vuotiaiden MM-kultaa Val di Fiemmessä

Maastohiihto

KORJATTU: (Niskanen viikonloppuna Toblachissa, ei Val di Fiemmessä) Iivo Niskaselle 23-vuotiaiden MM-kultaa Val di Fiemmessä

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 15:18
Julkaisija: Maastohiihto

Iivo Niskasesta tuli tuorein suomalainen hiihtolajien maailmanmestari, kun hän voitti Val di Fiemmessä 23-vuotiaiden 15 kilometrin kilpailun. Kuopiossa asuva vieremäläinen taivalsi lumisateessa jopa ylivoimaiseen voittoon, sillä toiseksi sijoittunut Venäjän Sergei Ustjugov jäi 17,4 sekuntia.

Niskaselle maailmanmestaruus oli uran ensimmäinen.

”Aika hyvä tunne. Lähdin kaikki pelissä, että saan peesata lumisateessa. Alussa tuntui tosi helpolta, mutta kyllä se sitten alkoi vaan painaa. Oli aika hyvää hiihtoa tänään”, Niskanen sanoi.

Hyvää suomalaispanosta 15 kilometrillä täydensi Perttu Hyvärinen, joka sijoittui yhdeksänneksi.

”Se oli hyvä hiihto. Hyvä suksi kun oli, oli helppo hiihtää. Savon pojat tänään hyvästi hiihti. Lauantaita odotan enemmän, toivon, että onnistun silloinkin ja vielä paremmin. Itseluottamus nousi”, Hyvärinen iloitsi.

Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 15:s ja Antti Ojansivu s45:s.

Saapunki suomalaiskolmikon paras kympillä

Naisten kympillä suomalaiset hiihtivät tasaisesti. Kolmikon parhaana Susanna Saapunki oli 20:s, eroa voittajaan Martine Ek Hageniin kertyi 1.55,0. Tanja Kauppinen oli 23:s ja Marjaana Pitkänen 28:s.

”Oli aika raskas reissu. Tällainen keli on minulle aina ollut tosi haastava perinteisellä, joutuu (ladulla) vähän hakemaan. Ei ollut ihan lentoa, mutta onneksi on yksi välipäivä aikaa palautua pursuitiin, joka on täällä se paras matkani toivottavasti. Siinä tehdään sitten hyvää jälkeä”, Saapunki sanoi.

Perjantaina maastohiihdossa on ohjelmassa 20-vuotiaiden yhdistelmähiihdot.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs