Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Jylhä taisteli Nove Meston sprintissä 11:nneksi

Maastohiihto

Jylhä taisteli Nove Meston sprintissä 11:nneksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.01.2014 klo 19:16
Julkaisija: Maastohiihto

Suomalaismiesten parhaasta tuloksesta Nove Meston vapaan sprintissä vastasi XX:nneksi hiihtänyt Martti Jylhä kävi oksentamassa ennen viimeistä starttiaan. Huomiseen sprinttiviestiin miehet lähtevät kahdella joukkueella.

Maastohiihdon maailmancupissa oli lauantaina vuorossa Nove Meston vapaan sprinttikisa. Viidestä suomalaismiehestä aika-ajoista tiensä erävaiheeseen selvitti kaksi hiihtäjää, heistä Martti Jylhä sijoittui 11:nneksi ja Anssi Pentsinen 28:nneksi.
- Näkyy, että on kovaa treeniä alla, ei vaan laktaatin poisto toimi hyvin, Jylhä kertoo.
Miehen tarkoituksena oli hiihtää alkuerä säästellen, jotta tie finaaliin olisi helpompi.
- Jouduin vahingossa keulille, eikä siinä sitten voinut pidätellä. Erien väliajalla iski hapot aika kovasti ja jouduin oksentamaan.
- En löytänyt sitten erään enää viimeistä puristusta. Petukhovin kanssa meni vähän mäen päällä sukset ristiin ja se tosi röyhkeästi meni laskun alla ohi ja itse jäin takajoukkoihin.
- Oli kova päivä tänään ja oli tarkoituskin olla, tästä on nyt hyvä jatkaa. Yllätyin itsekin, että näin hyvin lähti menemään rankan treenijakson jälkeen.

Selkävaivojen ja sairastelun kanssa taistellut Anssi Pentsinen kertoo selän olevan kunnossa.
- Parempaa ei kropasta tällä hetkellä lähde, kyllä tämä oli ihan kunnon mukainen suoritus. Tulostasoon ei tietenkään voi olla tyytyväinen.
- Selkä on kunnossa, vielä kun saa kropan kuntoon. Vaikea sanoa, mikä on vialla. Melkoista väsymyksen kanssa taistelemista tämä on ollut Davosin kisoista saakka. Ei ole montaa hvyää treeniä voinut tehdä. On ollut flunssaa ja tukkoista nenää. Nyt pitäisi sada terveeksi, Pentsinen kertoo.

Muut suomalaismiehet karsiutuivat jatkosta. Kylkivamman jälkeen ensimmäisen kisan hiihtänyt Matias Strandvall hiihti aika-ajossa 35:nneksi, Juho Mikkonen 36:nneksi ja Ari Luusua 49:nneksi.

Sunnuntain perinteisen sprinttiviestiin Suomi lähtee kahdella miesten joukkueella.
FIN 1 –joukkue on Anssi Pentsinen – Martti Jylhä
FIN 2 –joukkue on Ari Luusua – Juho Mikkonen

Naisten joukkue hiihtojärjestyksessä on
Mona-Liisa Malvalehto – Aino-Kaisa Saarinen

Lisätietoja:
Päävalmentaja
Magnar Dalen 045 113 3006

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs