Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Junioripurjehtijat valtaavat Töölönlahden sunnuntaina

Junioripurjehtijat valtaavat Töölönlahden sunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2011 klo 13:48
Julkaisija: Helsingfors Segelsällskap

Purjeet paukkuvat Töölönlahdella sunnuntaina 21.8., kun alle 12-vuotiaat aloittelevat kilpapurjehtijat kokoontuvat Linnanmäki Regattaan mittelemään purjehdustaidoistaan. Kilpailuun on ilmoittautunut noin 100 optimistijollapurjehtijaa yli kymmenestä seurasta eri puolilta Suomea.

Hyvän Tuulen Linnanmäki Regatan perusajatus on tarjota hauska kisakokemus ja innostaa lapsia purjehtimaan. Pelkästä hauskanpidosta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan monelle myös ensimmäisestä oikeasta kilpailusta. Regattaa innolla odottava HSS:n Anna Partti, 8, kuvaa monen purjehtijan tuntoja: ”Välillä kun menee kisoihin, niin vähän jännittää. Ainakin kun menee ensimmäistä kertaa.” Ramppikuumeeseen on kuitenkin varauduttu. Jos lähtölinjan ylittäminen sadan optimistijollan fleetissä alkaa viime hetkellä hirvittää, on kilpailussa mukana Helsingfors Segelsällskapin (HSS) junioripurjehtijoita, jotka voivat tulla mukaan jollaan kannustamaan pikkukipparinsa radalle.

Lähtöjä on päivän aikana kaksi, ja ensimmäinen varoitusviesti annetaan kello 10.55. Toinen lähtö on heti ensimmäisen jälkeen, kun kaikki purjehtijat ovat ehtineet palata lähtölinjan tuntumaan. Kisayleisöä varten on rannalla selostaja kertomassa kisan etenemisestä, jotta kilpapurjehdukseen vihkiytymättömätkin saisivat kaiken irti regattahumusta. Rannalla on myös mahdollisuus kokeilla purjehdusta HSS:n huippujuniorien kipparoimilla Terhi 300 -kevytveneillä.

Kisatoimisto ja lehdistöpalvelu sijaitsevat Finlandia-talon parkkipaikalla. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan ja kuvaamaan purjehdusta järjestäjien huoltoveneissä. Toivomme, että veneessä olemisesta sovittaisiin etukäteen käytännön järjestelyjen helpottamiseksi.

Helsingfors Segelsällskap (HSS) järjestää Linnanmäki Regatan tänä vuonna kolmatta kertaa ja jatkaa näin vuosikymmenten takaista Töölönlahden kisaperinnettä. HSS panostaa laadukkaaseen junioritoimintaan, ja se valittiin äskettäin vuoden 2011 optimistijollaseuraksi. Liuskasaaressa kotisatamaansa pitävä HSS järjestää vuosittain purjehduskilpailuja, joista merkittävimmät ovat kansainvälinen Down Town Race kesäkuussa, aloittelijoiden Linnanmäki Regatta elokuussa, sekä pohjoismainen HSS Youth Match Championship marraskuussa. Lisätietoja seurasta: www.hss-segel.fi .

LISÄTIEDOT

Tapahtuman koordinaattori Jonna Partti 040 551 1311 tai Verna Heikkilä 050 377 1778

linnanmakiregatta@gmail.com

http://www.taskut.fi/linnanmaki-regatta/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs