Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Jouhkimainen kaatui kolmospaikalta finaalissa – Red Bull Crashed Ice

Red Bull

Jouhkimainen kaatui kolmospaikalta finaalissa – Red Bull Crashed Ice

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2013 klo 23:11
Julkaisija: Red Bull

Sveitsin Lausannen keskustorille kokoontui yli 40 000 tuhatta alamäkiluistelun ystävää seuraamaan Red Bull Crashed Ice MM-sarjan neljättä osakilpailua. Voittoon luisteli uransa ensimmäisen kerran USA:n Cameron Naasz, joka rynnisti samalla MM-pistekärkeen. Miikka Jouhkimainen selvitti tiensä finaaliin, jossa varmalta näyttänyt podiumpaikka vaihtui viime metreillä neljänteen sijaan.

440 metrinen jääränni, joka starttasi 1500-luvun Chateau Saint-Maire linnan kupeesta ja päättyen Lausannen sydämeen keskustorille, oli yksi alamäkiluisteluhistorian vaikeimmista, mutta samalla hienoimmista radoista.

Suomen maajoukkueen Miikka Jouhkimainen kiilasi ainoana suomalaisena finaaliin, jossa häntä vastassa olivat kovat nimet. Jouhkimaisen startti ei mennyt nappiin, mutta hänen onnistui kuitenkin nousta kolmanneksi radan puolivälissä. Juuri ennen maalia, viimeisessä hypyssä, Jouhkimainen lensi liian korkealle, tippuen jäälle mahalleen. Kanadan Scott Croxall livahti Jouhkimaisen ohi kolmanneksi. Vahvan esityksen koko kisan ajan tehnyt Cameron Naasz juhli maalissa ansaittua voittoaan. Kotiyleisön riemuksi toiseksi luisteli Kim Muller.

- Oli tosi mahtava viikonloppu. Kaikki meni ihan nappiin ja huikea fiilis, kun paikalle oli tullut näin paljon jengiä. Vikassa hypyssä tuli liikaa ilmaa enkä saanut ländättyä hyppyä jaloilleni. Vähän se harmittaa, mutta finaalipaikka on aina mahtava juttu, totesi Jouhkimainen, joka on edellisen kerran ollut finaalissa vuonna 2009 juuri Lausannen osakilpailussa.

Lari Joutsenlahdella oli myös hyvä ätäkki päällä koko viikonlopun ajan, mutta hän putosi puolivälierissä kaaduttuaan lähdössään kahdesti ja hän oli lopulta 12:s. Päivän pettynein mies oli ehdottomasti MM-pisteissä viidentenä ollut, mutta kahdeksanneksi pudonnut Paavo Klintrup, joka kaatui alkuerässään ja lopputulos oli 34:s. Arttu Pihlainen ja Matias Schantz eivät osallistuneet kilpailuun.

Red Bull Crashed Ice MM-sarja päättyy kahden viikon päästä Kanadan Quebecissä.

  

Tulokset: 1. Cameron Naasz (USA), 2. Kim Mueller (SUI), 3. Scott Croxall (CAN), 4. Miikka Jouhkinmainen (FIN), 5. Marco Dallago (AUT), 6. Coleton Haywood (CAN), 7. Pacome Schmitt (FRA), 8. Andreas Ruegge (SUI), 9-Derek Wedge (SUI), 10-Adam Horst (CAN)

World championship standings: 1. Cameron Naasz, 2. Kyle Croxall, 3. Derek Wedge, 4. Marco Dallago, 5. Kim Mueller, 6. Miikka Jouhkimainen, 7. Scott Croxall, 8. Paavo Klintrup, 9. Kilian Braun, 10. Jim De Paoli


RED BULL CRASHED ICE WORLD CHAMPIONSHIP 2013:

Niagara Putoukset, Kanada 30.11.-1.12.2012
St. Paul, USA 25.-26.1.2013
Landgraaf, Hollanti 8.-9.2.2013
Lausanne, Sveitsi 1.-2.3.2013
Quebec, Kanada 15.-16.3.2013

Lisää kuvia ja videoita löydät sivuilta www.redbullcrashedicenewsroom.com

www.redbull.fi/crashedice
www.redbullcrashedice.com
www.serenaski.fi/icdhserena

Lisätietoa: Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, mob. 040 772 4124

 

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs