Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » JAMKin urheilumarkkinoinnin tradenomi yhdistää kilpaurheilun ja opiskelun

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin urheilumarkkinoinnin tradenomi yhdistää kilpaurheilun ja opiskelun

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2012 klo 16:11
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKissa on 27 opiskelijaa, jotka yhdistävät huippu-urheilun ja opiskelun ja käyttävät Keski-Suomen Urheiluakatemian palveluja. Tradenomiopiskelija, moukarinheittäjä Arno Lahtinen liittyi Urheiluakatemiaan jo lukioaikanaan.

"Opiskelu JAMKissa on muutenkin joustavaa ja ohjausta saatavilla, joten en ehkä ole tarvinnut Urheiluakatemiaa niin paljon kuin joku muu", toteaa Arno. "Urheiluakatemian kautta saan mm. ravintoon ja fysioterapiaan liittyvää koulutusta sekä kausikortteja harjoittelupaikkoihin. Urheiluakatemian kautta on myös mahdollista vaikuttaa esimerkiksi kaupungin urheilumahdollisuuksien parantamiseen", hän jatkaa.

Urheiluakatemian suojiin pääsevät vain riittävän tasokkaat urheilijat: Arno kolkuttelee moukarinheiton kansainvälistä kärkeä ja tuli tänä kesänä Kalevan kisoissa neljänneksi. "Paras sijoitus lienee nuorena saavutettu Euroopan mestaruus", muistelee Arno.

Urheiluun kuluu noin 15 tuntia viikossa, kisakausi ajoittuu kesä-syyskuuhun ja talvisin on noin parin kuukauden mittainen leiri. "Muuten opinnot ovat sujuneet normiajassa, mutta leirit ovat hieman viivästyttäneet valmistumista", kertoo opinnäytetyötään tekevä Arno.

Tulevaisuudessa Arno haluaa työskennellä urheilun parissa, ja onkin suuntautunut tradenomiopinnoissaan urheilumarkkinointiin. "Urheilu-urasta on hyötyä urheilumarkkinoinnin opiskelussa ja toisaalta urheilumarkkinoinnin opinnot ovat auttaneet ymmärtämään urheiluun liittyvän kokonaisuuden, kuten sponsoroinnin ja brändäämisen merkityksen. Raha on iso osa urheilua", pohtii Arno.

JAMK järjestää opiskelijoilleen tiedotustilaisuuden urheilun ja opintojen yhdistämisestä keskiviikkona 26.9. klo 13.15, auditorio Valjakka, Rajakatu 35. Media on tervetullut tilaisuuteen.

Lisätietoja: opiskelijapalveluiden päällikkö Kristiina Korhonen puh. 040 585 8604 sekä opiskelija, moukarinheittäjä Arno Laitinen, puh. 050 376 8810

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs