Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Hevosopisto Ypäjästä FilmMe:n käyttäjä ensimmäisenä oppilaitoksena maailmassa

FilmMe

Hevosopisto Ypäjästä FilmMe:n käyttäjä ensimmäisenä oppilaitoksena maailmassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2014 klo 14:23
Julkaisija: FilmMe

Suomen Ratsastajainliitto yhteistyössä Suomen suurimman hevosalan oppilaitoksen, Ypäjän Hevosopiston kanssa on hankkinut kaksi FilmMe:n automaattista videokamerajärjestelmää käyttöönsä. FilmMe:t asennetaan Hevosopiston kahteen maneesiin ensi viikolla.

Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtaja, Petri Meller: "Onhan se kerrassaan upeaa, että tällaisia innovaatioita tehdään ratsastukseen ja vieläpä Suomessa. Uskoisin, että aktiivisella videokuvaamisella saamme verrattoman kilpailuedun muihin maihin nähden, joissa lajin harrastajat joutuvat erikseen pyytämään jotakuta kuvaamaan ratsastajien suorituksia. FilmMe:n avulla 'kameramies' on ratsastajiemme käytössä aina kun he sitä tarvitsevat. Videointihan on ollut arkipäivää valmentautumisessa jo pitkään, mutta automaattinen kuvaus vie harjoittelun aivan uudelle tasolle."

FilmMe:n automaattinen videokamerajärjestelmä on käytössä seitsemässä paikassa Suomessa ja yhdellä ratsutilalla Espanjassa, Mallorcan saarella. Jo asennetuista yhtä lukuun ottamatta kaikki järjestelmät ovat ratsastajien käytössä.

FilmMe:n myynti- ja markkinointijohtaja Lauri Salovaara on syystäkin innoissaan Ypäjän hankintapäätöksestä; "Asiakkaamme ovat kautta linjan edelläkävijöitä ja he saavat suurimman edun muihin nähden FilmMe:n varhaisen käyttöönoton seurauksena. Se, että Ypäjän kaltainen paikka luottaa suomalaiseen innovaatioon ja ottaa videokamerajärjestelmän käyttöönsä, nostaa meidät yrityksenä aivan uudelle tasolle. Siellä on yli 80000 vuosittaista kävijää, lukuisia yritysvierailuja maailman muista johtavista hevosalan laitoksista ja siihen päälle Suomen tulevaisuuden lupaukset ratsastuksessa, joten syystäkin tämä oli meille merkittävä diili."

Suomen Ratsastajainliitto konsultoi FilmMe:tä

Suomen Ratsastajainliitto ja erityisesti sen pääsihteeri Fred Sundwall on ollut FilmMe:n tukena yrityksen alkuajoista saakka. SRL antoi osaamisensa käyttöön jo kun FilmMe Group suunnitteli videokamerajärjestelmänsä käyttöliittymää. Viesti oli selkeä; yksinkertainen tekniikka käyttäjälleen ja mahdollisuus etävalmennukseen. Molemmat toiveet on toteutettu ja etävalmennus on pian mahdollista livenä. Sundwallin mielestä FilmMe voi antaa suomalaiseen ratsastukseen ja valmentautumiseen tarvittavan lisäruiskeen, jolla on mahdollista saada lisää kotimaisia huippuratsastajia kansainvälisiin kilpailuihin. ”Laitehan sopii kaikille urheilun yksilölajeille ja on hienoa, että olemme päässeet ratsastuksessa hyödyntämään tämän tekniikan ensimmäisenä”, Sundwall toteaa.

FilmMe avasi suomenkielisen sivuston

FilmMe haluaa palvella asiakkaitaan paremmin kotimaassa, jonka seurauksena se avasi tänään suomenkielisen sivuston osoitteessa www.filmme.tv. Saitti on FilmMe:n käyttäjien kotipesä, jonne kaikki videot latautuvat. Jokaisella käyttäjällä on FilmMe.tv:ssä henkilökohtainen tili, josta videoita voi jakaa sosiaaliseen mediaan tai esimerkiksi valmentajalleen. Sivustolta voi myös tarkastaa mistä kaikkialta FilmMe löytyy. Kuvaukseen tarvittavaa ranneketta voi käyttää kaikkialla, minne FilmMe on asennettuna.

Käyttäjätili on lähtökohtaisesti salainen, jolloin videoiden yksityisyys on huomioitu. Sivustolta löytyy kuitenkin suuri määrä julkaistuja videoita, joista FilmMe:n toimintaa ja muiden ratsastusta voi käydä katsomassa. Kaikkiaan FilmMe:llä on otettu tähän päivään mennessä yli 6000 videota.

FilmMe on kehittänyt videokamerajärjestelmän, joka seuraa kohdettaan automaattisesti zoomaten. Kun käyttäjä saapuu alueelle, jonne on asennettu FilmMe:n videokamerajärjestelmä, tunnistaa videokamera käyttäjän tämän rannekkeesta.

Käyttäjä painaa rannekkeessaan olevaa nappia ja videokamera käynnistää kuvauksen seuraten kohdettaan zoomaten. Kun käyttäjä painaa samaista nappia uudestaan, loppuu kuvaus ja video latautuu automaattisesti tämän henkilökohtaiselle tilille osoitteeseen  www.filmme.tv.

FilmMe on palkittu kaikkien aikojen ennätyspisteillä kansainvälisessä Money Talks –sijoittajatapahtumassa Espoossa lokakuussa 2012. Lisäksi FilmMe valittiin Innovation Awardsien ehdokkaaksi maailman suurimmassa hevosalan tapahtumassa, Equitanassa, Saksassa maaliskuussa 2013 lähes tuhannen näytteilleasettajan joukosta.

 

Automaattisen videokamerajärjestelmän asennukset aloitettiin heinäkuussa ja nyt niitä on asennettu Suomen lisäksi Espanjaan Mallorcan saarelle. Ratsastuksen ja tanssin lisäksi FilmMe:tä voi jatkossa käyttää missä tahansa lajissa, jossa halutaan videoida omaa suoritustaan.

 

Vapaasti käytettävä kuvamateriaali: www.filmme.tv/press

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

 

Suomen Ratsastajainliitto

Fred Sundwall, Pääsihteeri

+358500811453

fred.sundwall@ratsastus.fi

 

Hevosopisto Ypäjä Oy

Petri Meller, Toimitusjohtaja

+358408607787 

petri.meller@hevosopisto.fi

 

FilmMe Group Oy

Tapio Koivukangas, Toimitusjohtaja

+358 40 5410 544

tapio.koivukangas@filmme.tv

 

Lauri Salovaara, Myynti- ja markkinointijohtaja

+358405268205

lauri.salovaara@filmme.tv

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs