Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Hevoset-messujen esteratsastuskilpailu vaihtuu näytöskilpailuksi hevosten virustaudista johtuen

Tampereen Messut

Hevoset-messujen esteratsastuskilpailu vaihtuu näytöskilpailuksi hevosten virustaudista johtuen

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2013 klo 16:43
Julkaisija: Tampereen Messut

VUODEN KAVIOJÄLKI 2013 -TUNNUSTUS INGMANIN PERHEELLE

Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset 2013 järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tulevana viikonloppuna 6.–7.4.2013. Viidennen kerran toteutettavilla messuilla on 150 näytteilleasettajaa. Messuilla piti järjestää uusi Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu, joka Suomessa liikkeellä olevan hevosten virustaudin vuoksi joudutaan siirtämään toiseen ajankohtaan. Messuilla toteutetaan kuitenkin näytöskilpailu. Perjantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa julkistettiin Vuoden Kaviojälki 2013 -tunnustuksen saaja. Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Suomen Hippos ry:n hallitusten vuosittain jakaman palkinnon sai Ingmanin perhe Sipoosta. Runsaan ohjelmatarjonnan lisäksi messuilla on luvassa Suomen suurimmat heppasynttärit, kun tamma Carnival Candy viettää 30-vuotisjuhliaan. Messut avaa lauantaina kansanedustaja Timo Heinonen.   

Suomen Ratsastajainliitto ry:n ja Suomen Hippos ry:n hallitukset jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on joko ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Palkinnon avulla halutaan antaa julkisuutta alan osaajille ja vaikuttajille.


Ingmanin perhe kasvattaa menestyviä ravureita – palkintorahoja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen

Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen saajan julkistivat perjantaina 5.4. Tampereella Suomen Ratsastajainliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen ja Suomen Hippos ry:n viestintäpäällikkö Leena Mäenpää-Wirtz. Tunnustuksen otti vastaan Ingmanin perheen tytär Marie-Michelle Ingman.

– Vuoden Kavionjälki 2013 -tunnustuksen saa sipoolainen Ingmanin perhe, joka on maamme tunnetuimpia ja menestyneimpiä lämminveriravurien omistajia sekä kasvattajia. Hevosharrastus on jatkunut Ingmanin perheessä sukupolvelta toiselle. Tämän huomionosoituksen merkittävimpänä perusteluna haluamme mainita Ingmanin perheen kasvattaman ravihevosen Brad de Veluwen ja Lastenklinikoiden Kummit ry:n välisen hyväntekeväisyysyhteistyön, joka on osoittautunut esimerkillisen toimivaksi. On hienoa, että lahjakkaan ravihevosen avulla saadaan tehtyä näin hyvää, jatkuvaa ja tärkeää työtä pienten potilaiden hyväksi. Brad de Veluwen askeleen sanotaan olevan vaatimattoman näköistä, mutta se on tehokasta ja matkaa voittavaa. Samoin koen, että Ingmanin perhe toimii Lastenklinikoiden Kummit ry:ssä vaatimattomasti, mutta tehokkaasti, perustelee SRL:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen.

– Arvostamme Suomen Hippoksessa erittäin paljon työtä, jota Ingmanin perhe tekee lahjoituksen myötä. Hevosen onnistumiset radalla ovat näin kaikkien yhteinen asia, jolla on myös muu kuin rahallinen merkitys. Tällaisten lahjoitusten avulla lapsilla on mahdollisuus parantua vaikeistakin sairauksista, toteaa Suomen Hippos ry:n viestintäpäällikkö Leena Mäenpää-Wirtz.

Brad de Veluwe on Suomen menestynein ravihevonen. Brad-nimensä hevonen on saanut näyttelijä Brad Pittin mukaan. Nimen loppuosa tulee perheen Sipoossa sijaitsevasta kesänviettopaikasta, jonka on nimennyt paikan aiemmin omistanut hollantilaisperhe. Brad De Veluwessa näkyy hienosti Ingmanien järkevä ja onnistunut jalostustoiminta. Talliin on syntynyt joukko muitakin nimekkäitä ravureita, joista mainittakoon Ride The Night, Inspiration Ride, Monkey Ride, Mr Nice Guy, Reding Lady, Amazing Ride, Lisa’s Big Boy ja Aaron De Veluwe. Kasvatettuja hevosia Ingmaneilla on yli 40. Isänsä Lars Ingmanin jalanjälkiä hevosalalla seuranneen Anders Ingmanin perheeseen kuuluvat vaimo Pia Ingman, viisi lasta ja kaksi lastenlasta. Hevoset omistaa ja kasvattaa Oy Lars Ingman Ab.

– Haluan kiittää koko perheemme puolesta tästä hienosta Vuoden Kavionjälki -palkinnosta. Halusimme antaa Bradin menestyksestä osan hyväntekeväisyyteen ja päätimme ottaa yhteyttä Lastenklinikoiden Kummeihin. Yhteistyö Lastenklinikoiden Kummien kanssa on toiminut upeasti ja olemme iloisia, että he ottivat Bradin niin iloisesti mukaan Kummitalliin. Brad on vuonna 2012 lahjoittanut 10 000 euroa ja tästä vuodesta lähtien 3 prosenttia voittorahoista. Lahjoitetut rahat suunnataan lasten suolistosairauksien hoitoon ja tutkimukseen sekä lasten elinsiirtoihin. Toivomme, että Bradin ja Lastenklinikoiden Kummien yhteistyö jatkuu yhtä hyvin kuin se on alkanut, sanoo Marie-Michelle Ingman.

Tunnustus jaettiin neljännen kerran. Aiemmin palkinnon ovat saaneet v. 2010 inkoolainen Gun Järnefelt, joka palkittiin hevosenlannan polton sallimisen eteen tehdystä työstä. Vuonna 2011 palkinto osoitettiin Eduskunnan Hevosystävien Seuralle, joka on lahjoittanut Bokalle-hevosen palkintorahoja nuorten ja vammaisten hevosharrastuksen hyväksi. Viime vuonna tunnustuksen sai Espoon Ratsupolut ry, joka on toteuttanut mittavan hevosreittiverkoston.


Kansanedustaja Timo Heinonen avaa messut lauantaina: Hevosenlantaa saa polttaa Suomessakin

Hevoset-messujen avajaiset pidetään lauantaina 6.4. klo 9.30–10.00 ohjelmalavalla. Tapahtuman avaa Kokoomuksen kansanedustaja ja hevosharrastaja Timo Heinonen, joka nostaa puheessaan esille erityisesti hevosenlannan polton ja ratsastusharrastukseen tarkoitettujen liikuntapaikkojen turvallisuuden.

– Hevosenlannanpolttokysymys on puhututtanut hevosihmisiä jo kohta kymmenkunta vuotta. Suomessa hevosenlannan polttaminen ilman kalliita jätteenpolttolaitteistoja on ollut kiellettyä EU-säädösten perusteella samaan aikaan, kun muissa EU-maissa ongelmaa ei ole. Tämän asian parissa olemme tehneet töitä jo kuusi pitkää vuotta. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että harjoittelu alkaa tuottaa parempia tuloksia. Maaliskuussa astui voimaan asetus, jonka mukaan hevosenlantaa saa polttaa ns. kaasutusmenetelmällä tietyin ehdoin. Tällaisia kaasutuslaitoksia on käytössä esimerkiksi Ruotsissa jo kymmeniä ja hevosenlannalla voidaan saada lämpiämään niin talli, maneesi kuin vaikkapa tallinomistajan omakotitalo. Toivottavasti saamme pian nähdä, että tämä toimii Suomessakin, sanoo kansanedustaja Timo Heinonen.

Kansanedustaja Timo Heinosen avauspuhe: ”Maneesihiekkaa ja hevosenlantaa – mietteitä Arkadianmäeltä” osoitteessa www.hevosmessut.fi (Medialle).

Vuoden Kavionjälki 2013 -tunnustus luovutetaan Ingmanin perheelle avajaisissa. Palkitsemassa ovat SRL:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen, Suomen Hippos ry:n hallituksen jäsen Kristiina Ertola sekä esteratsastaja Anna-Julia Kontio. Avajaiset ja messut juontaa Joanna Kuvaja.


Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu vaihtuu näytöskilpailuksi hevosviruksesta johtuen

Hevoset-messuilla piti järjestää uusi Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu, joka olisi tuonut Suomen huippuratsastajat 6.–7.4. Tampereelle. Suomessa on tällä hetkellä tutkinnassa muutama tapaus hevosten herpesviruksen varalta. Messu- ja kilpailujärjestäjät ovat seuranneet tilannetta viime päivinä tarkasti ja pohtineet vakavasti, voidaanko uusi esteratsastuskilpailu tässä tilanteessa toteuttaa. Perusteellisen harkinnan jälkeen ratsastajat, eläinlääkärit, kilpailujärjestäjä sekä messujärjestäjä päätyivät perjantaina 5.4. iltapäivällä yhteisymmärryksessä siihen ratkaisuun, että Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu siirretään järjestettäväksi toisena ajankohtana myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Hevoset 2013 -messuilla tullaan järjestämään Agrimarket-näytöskilpailu, jossa ovat mukana muun muassa Eveliina Talvio, Johanna Talvio ja Joonas Oranta. Kilpailu hypätään estekorkeudella 130 cm lauantaina 6.4. klo 17–18 ja  sunnuntaina 7.4. klo 14–15.

– Kilpailujärjestäjän, messujärjestäjän ja Agrimarketin sekä ratsastajien yhteisellä päätöksellä Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu siirretään järjestettäväksi toiseen ajankohtaan ja toiseen paikkaan, mutta varmaan on, että kisa pidetään vielä tänä vuonna ja aiemmin ilmoitetuilla palkinnoilla. Viime päivinä levinnyt hevosten virustauti sai meidät tänään pohtimaan hyvin vakavasti kilpailun toteuttamista. Olemme olleet yhteydessä kaikkiin ratsastajiin ja konsultoineet useita eläinlääkäreitä asian suhteen ja päädyimme siihen ratkaisuun, että esteratsastuskilpailu siirretään. Messuilla pidetään kuitenkin molempina päivinä Agrimarket-näytöskilpailu, jossa hypätään molempina päivinä 130 cm estekorkeudella ja tavoitellaan 1000 euron rahapalkintoa sekä lauantaina että sunnuntaina. Näytöskilpailukin edellyttää sitä, että tulemme kiinnittämään järjestelyissä erityistä huomiota hygieniaan, tilojen ja hevosten desinfiointiin sekä ylipäätään turvallisuusasioihin. Eläinlääkärin suosituksesta on kilpailupaikalla vältettävä suoranaista kosketusta vieraisiin hevosiin. Lisäksi yleisöä ja näytteilleasettajia ohjeistetaan, että hevosten koskettamista tulee välttää ja käsihygieniasta kannattaa huolehtia erityisen hyvin. Vaatteet tulisi myös vaihtaa ennen kuin menee tallille, sanoo kilpailun järjestävä valmentaja Pekka Larsen Team Eurohorses ry:stä.

– Koska Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu siirretään järjestettäväksi toisena ajankohtana, Agrimarket haluaa kuitenkin tarjota Tampereen Hevoset-messujen yleisölle näyttävää ohjelmaa ja kisajännitystä, minkä vuoksi annamme Agrimarket-näytöskilpailun voittajille molempina päivinä 1000 euron palkinnon, sanoo myyntipäällikkö Heikki Kankainen Hankkija-Maatalous Oy:stä.

– Esteratsastuskilpailun muuttuessa Agrimarket-näytöskilpailuksi, olemme päättäneet laskea Hevoset 2013 -messujen normaalihintaisen pääsylipun hintaa 15 eurosta 13 euroon. Tarkemmat lippuhinnat voi tarkistaa Hevoset-messujen nettisivuilta. Suomen suurimmassa hevosalan messutapahtumassa tästä huolimatta riittää runsaasti ohjelmaa ja 150 näytteilleasettajan upea messutarjonta, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Aiemmin ilmoitetuista tiedoista poiketen Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu ei ole myöskään viikonloppuna Fintoton Toto-pelikohde.

Eläinlääkäri Timo Talvion ajatuksia hevosten herpesviruksesta ja tilanteesta osoitteessa www.hevosmessut.fi (Medialle).


Runsas ohjelmatarjonta ja 150 näytteilleasettajaa

Messujen ohjelmassa on muun muassa seminaareja, näytöksiä, kilpailuja, lajiesittelyjä, hevosajelutusta ja talutusta sekä keppihevostelua. Paikalla on myös 30-vuotissynttäreitään viettävä tamma Carnival Candy, joka on Suomen vanhimpia menestyneitä ratsuhevosia.

Lisätietoa ohjelmasta: www.hevosmessut.fi (Ohjelma).
Tiedotteet ja muut mediamateriaalit sekä kuvapankki: www.hevosmessut.fi (Medialle).  


LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Agrimarket Tammer Trophy / Agrimarket-näytöskilpailu:
Pekka Larsen, valmentaja, Team Eurohorses ry, p. 0500 631 693

Vuoden Kavionjälki 2013 -tunnustus:
Jukka-Pekka Leskinen, puheenjohtaja, SRL ry, p. 050 62 798
Leena Mäenpää-Wirtz, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos ry, p. 040 553 8882
Marie-Michelle Ingman, p. 044 355 0035

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs