Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Helkama Velox siirtää kaikkien jopojensa valmistuksen Suomeen

Helkama Velox siirtää kaikkien jopojensa valmistuksen Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2013 klo 14:00
Julkaisija: Helkama Velox

Helkama Velox jatkaa vuonna 2010 aloittamaansa jopo-polkupyörien kotiuttamista. Jatkossa myös lasten jopot ja jopo3-malli valmistetaan Helkaman Hangon polkupyörätehtaalla.

 

Helkama siirsi kesällä 2010 suositun jopo-polkupyöränsä valmistuksen Taiwanista takaisin tehtaalleen Hankoon. Helkama Veloxin toimitusjohtaja Jari Elamon mukaan 24-tuumaisen jopo-polkupyörän suosio kasvoi entisestään, kun tuotanto siirrettiin Suomeen. Nyt Helkama on päättänyt kotiuttaa myös muiden jopo-mallien tuotannon takaisin Suomeen. Kotiutuvien jopojen valmistus Hangon polkupyörätehtaalla alkaa syksyllä.

– Päätöksen myötä joposta tulee täysin suomalainen brändi, kun kaikki mallistossamme olevat jopo-polkupyörät valmistetaan Suomessa. Haluamme että jopo on jatkossakin suomalaisista suomalaisin polkupyörä, Helkama Velox Oy:n toimitusjohtaja Jari Elamo sanoo.

Helkaman 60 vuotta täyttävälle Hangon polkupyörätehtaalle siirtyy 12-, 16- ja 20-tuumaisten jopo-polkupyörien valmistus ja 3-vaihteisen jopo3-mallin valmistus. Samalla aiemmin alumiinirunkoinen jopo3 muuttuu teräsrunkoiseksi kuten perusjopokin. Helkama oli jo aiemmin päättänyt valmistaa Suomessa viime vuonna lanseeratun 26-tuumaisen isojopon ja tänä kesänä esitellyn jopo Rodeon.

– Jopo on Suomen ja Pohjoismaiden myydyin polkupyörämalli. Saamamme palautteen ja myyntilukujen mukaan näemme selvästi, että suomalaiset haluavat ostaa kotimaassa valmistettuja pyöriä. Nyt kuluttajilla on entistä suurempi valikoima kotimaisia pyöriä ja pitkästä aikaa tarjolla on myös Suomessa valmistettuja lasten menopelejä, Elamo kertoo.

 

Kotimaisuus tuo kustannusetua

Kuluttajien toiveiden lisäksi Helkamalla on myös useita muita syitä tuotannon siirtämiselle Hankoon. 

– Kotimainen valmistus on otettu osaksi yrityksemme strategiaa. Kun tuotanto sijaitsee lähellä asiakkaita, voimme saavuttaa tavoitteemme alan parhaasta toimitusvarmuudesta, laadusta ja logistiikasta. Helkamalle on tärkeää myös säilyttää työpaikat Hangon tehtaalla ja pitää huolta suomalaisesta pyöräosaamisesta, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1905, Elamo korostaa.

Elamon mukaan kotimaisella valmistuksella saavutetaan myös kustannussäästöjä.

– Pyörien kokonaiskustannus on edullisempi Hangossa valmistettuna kuin Kaukoidässä teetettynä, sillä pystymme paremmin reagoimaan markkinoiden tarpeisiin. Esimerkiksi  omassa maalaamossamme voimme maalata pyöriä kysynnän mukaan. Hangossa käytössämme on myös useita teknisiä etuja, kuten jauhemaalaus, joka takaa ympäristöystävällisen ja kestävän maalipinnan, Elamo listaa.

 

Helkama Velox arvioi myyvänsä tänä kesänä noin 25 000 jopo-polkupyörää. 

 

Lisätietoja:

 

Helkama Velox Oy, toimitusjohtaja Jari Elamo p. 040 767 2538, jari.elamo@helkamavelox.fi

 

Polkupyörien painokelpoiset kuvat ovat ladattavissa Helkama Veloxin kuvapankista osoitteesta www.helkamavelox.fi

käyttäjätunnus: velox

salasana: jm2468

 

Mikäli haluat Helkama Veloxin polkupyöriä testeihin tai kuvauksiin, olethan yhteydessä Pirkko Soiniseen, OSG Viestintä p. 0207 806 839 tai pirkko.soininen@osg.fi.

Liitetiedostot

Helkama Emotor on suomalainen perheyrityskonserni, jonka konserniliikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä yli 300. Konsernin yhtiöihin kuuluvat Helkama Velox Oy, Suomen Polkupyörätukku Oy, Helkama Bica Oy sekä tämän tytäryhtiö Helkama Bica (Shanghai) Co.Ltd. Helkama Bica valmistaa laiva- ja teollisuuskaapeleita tehtaillaan Kaarinassa, Hangossa ja Shanghaissa. Helkaman kaapeliliiketoiminnalle kertyi tilivuonna 2012 liikevaihtoa yhteensä 45,8 miljoonaa euroa. Helkaman polkupyöräliiketoimintaan kuuluvat Helkama Velox Oy ja Suomen Polkupyörätukku Oy. Polkupyöräliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2012 oli 23,9 miljoonaa euroa. Polkupyöriä valmistavan, maahantuovan ja markkinoivan Helkama Veloxin tehdas sijaitsee Hangossa. Suomen Polkupyörätukku on liikevaihdoltaan Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju. Sen pyöräbrändejä ovat muun muassa Helkama, –jopo–, Merida, Insera, Corratec ja KTM.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs