Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » FilmMe är ett enda finskt företag som har bjudits till Hästföretagareforumet i Göteborg

FilmMe

FilmMe är ett enda finskt företag som har bjudits till Hästföretagareforumet i Göteborg

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.04.2013 kl. 12:37
Utgivare: FilmMe

FilmMe är ett enda finskt företag som har bjudits till Hästföretagareforumet i Göteborg

Startup-företag FilmMe Group från Uleåborg har bjudits som ett enda finskt företag till Hästföretagareforumet som arrangeras i samband med GP-finalen i Göteborg. För första gången har forumet arrangerats i samband med Gothenburg Horse Show GP-finalen för tre år sedan. I år arrangeras finalen för första gången som ett internationellt evenemang där presenteras nya innovationer inom hästbranschen på förmiddagen den 25 april. 50 företag ville ha en möjlighet att presentera sina innovationer. Två företag bjöds med och FilmMe Group Oy var en av dem.

Maucca Kärki som ansvarar sig för innovationer är entusiastisk när ett finskt företag kommer med.
”Vårt evenemang har växt år för år. På grund av stor popularitet har vi en möjlighet att presentera de nyaste trenderna inom hästbranschen för första gången till en internationell publik. Det har beräknats att antal deltagare ska vara till och med 800. FilmMe Groups automatiska videokamera FilmMe passar här som hand i handske. Jag är mycket stolt över att jag får dem med mig till estraden.”

Gothenburg Horse Show arrangeras mellan den 24-28 april 2013.

Också Turkmenistan bjöd FilmMe

Den första internationella mässan för ridutrustning arrangeras för första gången i Ashgabat i Turkmenistan mellan den 26-27 april 2013. Turkmenistans ambassad i London har bjudit FilmMe Group till evenemanget att presentera sin innovation.

”I mars träffade vi representanter av Turkmenistans hästbusiness i Essen, Tyskland. De tyckte mycket om vår idé. Naturligtvis är vi tagna av möjligheten att få presentera vår innovation i ett sådant exotiskt land”, säger försäljnings- och marknadsdirektör Lauri Salovaara.

Turkmenistan är berömd för en hästras som heter akhal-teké. Rasen är landets stolthet och en nationell symbol. Under Sovjettiden dog rasen nästan ut. Då fanns det bara 2000 Achaltekeerna. Sedan har stammen återhämtat sig.

 

FilmMe har utvecklat ett videokamerasystem som följer sitt föremål och zoomar automatiskt. När en användare kommer till området, där har installerats FilmMe videokamerasystem, identifierar systemet användaren med hjälp av ett handledsband.

Användaren trycker på knappen i sitt handledsband och videokameran börjar filma. Kameran följer sitt föremål och zoomar automatiskt. När användaren trycker på samma knapp igen slutar filmning och en video laddar upp automatiskt till ett eget konto på www.filmme.tv.

Försäljningen börjades i mars i världens största evenemang inom hästbranschen, Equitana. Produktleveranser börjas senare på sommaren 2013.

FilmMe har valts till ett av de mest lovande startup-företagen i Uleåborg år 2012.

Poängrekordet i internationellt Money Talks –investerarevenemang, som arrangerades av Technopolis Oy, är i händerna på FilmMe Group.

Logo och annat bildmaterial: www.filmme.tv/press
Gothenburg Horse Show: http://www.gothenburghorseshow.com
Mässan i Turkmenistan: http://www.ukti.gov.uk/uktihome/item/475540.html

Ytterligare information och intervjuförfrågor:

FilmMe Group Oy
Lauri Salovaara, försäljnings- och marknadsdirektör
+358 40 52 68 205
lauri.salovaara@filmme.tv

Gothenburg Horse Show
Maucca Kärki
+31 (0)6 1100 3633
maucca.karki@gmail.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs