Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Alamäkiluistelun Pohjoismaitten mestaruudet ratkotaan Serenassa

Red Bull

Alamäkiluistelun Pohjoismaitten mestaruudet ratkotaan Serenassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2013 klo 13:25
Julkaisija: Red Bull

Suomi ja Serena isännöivät alamäkiluisteluhistorian ensimmäiset Pohjoismaitten mestaruuskilpailut 16.2.2013.  Tammikuun 12. päivä avattavassa alamäkiluistelukeskuksessa tullaan näkemään suomalaisten lisäksi myös ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia luistelijoita taistelemassa sekä maakohtaisista mestaruuksista että paikasta Sveitsin Red Bull Crashed Ice MM-osakilpailuun. Jokaisen maan nopein rookie-luistelija (maajoukkueen ulkopuolinen) lunastaa paikkansa alamäkiluistelujoukkueeseen Sveitsin Lausannen MM-kilpailuun, joka kilpaillaan maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kilpailussa luistelijat syöksyvät alas pitkin 270 metriä pitkää jääränniä neljä rinnan, haastaen toistensa lisäksi matkalla olevia vauhdikkaita suoria, kaarteita ja hyppyjä. Espoon Serenanassa sijaitsevaan alamäkikeskukseen odotetaan Pohjoismaista yli 100 luistelijaa, joilla on kanttia luistella alas yhtä maailman jännittävimmistä radoista. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 14.1.2013 ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.redbull.fi/crashedice. Kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat hurjapäät. Naiset laskevat omissa lähdöissään ja he kisaavat miesten tavoin myös maakohtaisista mestaruuksista.

Alamäkiluistelu syntyi 2000-luvun alussa Itävallassa ja Suomi on saavuttanut loistavaa menestystä vuodesta 2007 eteenpäin, jolloin Helsingissä kilpailtiin Red Bull Crashed Ice MM-osakilpailu. Suomen voitokas maajoukkuejoukkue koostuu kuudesta jäsenestä, joilta löytyy yhteenä yksi MM-kulta, 8 MM- osakilpailuvoittoa ja lukuisia palkintopallisijoituksia.

- Tämä on loistava tilaisuus kaikille niille, jotka ovat vahvoja luistelijoita tai laskettelijoita ja ovat kiinnostuneita lajista. Paikalla olevat kokeneemmat luistelijat antavat tietenkin vinkkejä ränniä varten. Loistava homma, että saadaan ensimmäinen kunnon harjoitus- ja kilparata Suomeen, kertoo Arttu Pihlainen, alamäkiluistelun maailmanmestari vuodelta 2011.

RED BULL CRASHED ICE WORLD CHAMPIONSHIP 2013:

Niagara Putoukset, Kanada 30.11.-1.12.2012
St. Paul, USA 25.-26.1.2013
Landgraaf, Hollanti 8.-9.2.2013
Nordic National Ice Cross Downhill Championship,  Finland 16.2.2013
Lausanne, Sveitsi 1.-2.3.2012
Quebec, Kanada 15.-16.3.2013 

Mitä on alamäkiluistelu?

Luistelijat kiitävät alas jäärataa haastaen matkalla olevia kurveja, kaarteita ja hyppyjä. Alamäkiluistelu on yhdistelmä luistelua, toimintaa, nopeita ja tiukkoja tilanteita. Kilpailutilenteessa radalla kiitää yhtä aikaa neljä luistelijaa. Vauhti saattaa kiihtyä alämäkiluisteluammattilaisilla jopa yli 50 km/h luistelijoiden kiitäessä alas jääränniä. Alamäkiluistelu (Ice Cross Downhill) lajina muistuttaa eniten ski crossia.

www.redbull.fi/crashedice
www.redbullcrashedice.com
www.serenaski.fi/icdhserena

Lisätietoa:Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, +358 40 772 4124

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs