Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » World Visionilta apua Irakin pakolaisille

Suomen World Vision

World Visionilta apua Irakin pakolaisille

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2014 klo 14:21
Julkaisija: Suomen World Vision

World Visionin kansainvälinen arviointiryhmä valmistelee humanitaarista operaatiota kurdialueella Pohjois-Irakissa.

Tavoitteena on toimittaa ensivaiheessa puhdasta vettä ja ruokaa sekä keskittyä sanitaation ja lasten suojelun parantamiseen. Tarve hätäavulle on valtava, mutta väkivaltainen ja epävakaa tilanne alueella tekee operaatiosta erittäin hankalan.

Noin 1,2 miljoonaa irakilaista on paennut kodeistaan. Osa heistä on joutunut vaihtamaan pakopaikkaa jo useasti välttääkseen väkivaltaisuudet. Perheet ovat taivaltaneet rankkoja matkoja äärimmäisessä kuumuudessa.

– Monet ihmiset siirtyvät kaupunkikeskuksiin ja majoittuvat julkisiin tiloihin, jotka täyttyvät nopeasti äärimmilleen. He tarvitsevat epätoivoisesti ruokaa, puhdasta vettä ja lääkkeitä, kertoo Kathryn Taetzsch, World Visionin arviointiryhmän johtaja Erbilin kaupungista.

World Vision on työskennellyt Irakissa vuodesta 1999. Järjestöllä on käynnissä humanitaarisia operaatioita myös muun muassa Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa ja Gazassa.

Lisätiedot:

Juha Virtanen
humanitaarisen avun päällikkö
Suomen World Vision
040 5522737
juha.virtanen@worldvision.fi

Anna Pollari
tiedottaja
Suomen World Vision
040 5154592
anna.pollari@worldvision.fi

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs