Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » World Vision: 50 000 perhettä avustetaan Haitissa hirmumyrskyn jälkeen

Suomen World Vision

World Vision: 50 000 perhettä avustetaan Haitissa hirmumyrskyn jälkeen

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 13:53
Julkaisija: Suomen World Vision

Karibialla reilu viikko sitten riehunut hurrikaani Matthew oli voimakkain myrsky alueella kymmeneen vuoteen ja tappoi yli tuhat ihmistä. Pahimmin hirmumyrsky koetteli Haitia, jossa vuorokauden aikana vettä satoi jopa metrin verran.

World Vision on tarjonnut apua jo 942 perheelle Haitissa ja seuraavan kahden kuukauden aikana 15 000 perheelle jaetaan ruoka-avustuspaketteja. Järjestö on jakanut ruokaa, puhdasta vettä ja estänyt tautien leviämistä pahimmilla myrskytuhoalueilla. Viranomaisten mukaan jopa 1,4 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tuhojen vuoksi. World Vision on varannut noin 14,4 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria avustustöihin ja jälleenrakennukseen Haitissa.

Järjestö keskittää avustustyöt Nippesin alueelle pääkaupunki Port-au-Princessa ja La Gonaven saarelle lounaisrannikolla, joissa tuhot olivat pahimmat. Arvioiden mukaan jopa 80-90 prosenttia kodeista Haitin lounaisosassa kärsi vakavia vaurioita tai tuhoutui täysin. Alueella jaetaan jälleenrakennusmateriaaleja ja ruoka-avustuspaketteja paikallisille perheille. World Vision rakentaa myös 27 lapsiystävällistä tilaa, joissa tarjotaan muun muassa psykososiaalista tukea.

- Avustustarvikkeiden jako on sujunut hyvin ja nopeasti tuhoalueilla. Ruokapula tulee olemaan yksi suurimmista ongelmista tulevina viikkoina ja kuukausina, koska useat maanviljelykset tuhoutuivat täysin myrskyn aikana, World Visionin Haitin maajohtaja John Hasse kertoo.

World Vision on varautunut myös mahdollisiin tuleviin katastrofeihin Haitissa. Maa sijaitsee alueella, jota piinaa voimakkaat sääilmiöt. Hyvän ennakoinnin vuoksi järjestö pystyi auttamaan 900 perhettä tunti sen jälkeen, kun hurrikaani Matthew iski Haitiin.

World Vision on työskennellyt Haitissa 38 vuotta. Järjestöllä on maassa 200 projektia ja noin 900 000 avunsaajaa. World Visionin kummilapsia on Haitissa 58 000.

Lisätiedot:

Miikka Niskanen
humanitaarisen avun päällikkö
043 2113187
miikka.niskanen@worldvision.fi

Anna Palmén
tiedottaja
050 5441842
anna.palmen@worldvision.fi

 

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs