Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Vuodesta toiseen jatkuva ruokakriisi on miljoonien ihmisten arkipäivää Länsi-Afrikassa

Pelastakaa Lapset ry

Vuodesta toiseen jatkuva ruokakriisi on miljoonien ihmisten arkipäivää Länsi-Afrikassa

Tiedote.
Julkaistu: 02.08.2012 klo 17:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lasten ja World Visionin eilen julkaiseman raportin mukaan ruokakriisi on pahentunut Länsi-Afrikassa entisestään. Vuodesta toiseen jatkuva kriisi on ajanut länsiafrikkalaiset perheet sieto- ja selviytymiskykynsä äärirajoille.

Ending the Everyday Emergency -raportin mukaan Sahelin alueella elää yli miljoona nälästä kärsivää lasta, joita uhkaa vakava aliravitsemus. Pelastakaa Lapset ja World Vision vaativat hallituksilta ja muilta rahoittajilta välittömiä toimia näiden lasten pelastamiseksi.

Aliravittujen lasten määrän lisääntyminen Länsi-Afrikassa on osa suurempaa kriisiä, joka on vallinnut alueella jo pitkään. Länsi-Afrikka on maailman köyhintä aluetta ja siellä lapsikuolemien suuri määrä on seurausta kroonisesta, vuosia jatkuneesta ruokapulasta. Viljelyyn ja ruuan säilytykseen liittyvät ongelmat ovat pahentaneet puutetta entisestään.

”Kuivuus, ruuan hinnan nousu ja konfliktit suistavat ympäri maailmaa miljoonia lapsia nälkiintymisen partaalle. Länsi-Afrikka jatkaa katastrofista toiseen, jos emme pääse käsiksi ruokakriisin ja nälänhädän perimmäisiin syihin: niihin, joiden seurauksena lapset kärsivät aliravitsemuksesta joka ikinen vuosi.”, sanoo Iso-Britannian Pelastakaa Lasten pääsihteeri Justin Forsyth.”

Justin vetoaa maailman päättäjiin: ”Iso-Britannian pääministeri Cameron isännöi olympialaisten yhteydessä nälkäkokousta, johon on saatava mukaan valtiojohtoa kaikkialta maailmasta keskustelemaan maailman ruokaturvasta ja ruokakriiseistä. Yhdessä meidän on katkaistava kierre, joka aiheuttaa ruokakriisejä Sahelissa ja muualla maailmassa.”

 

 

Auta Sahelin ruokakriisistä kärsiviä lapsia

Puhelinlahjoitus 0700 04441 (12,67 €+ pvm)

Lahjoitustili Nordea 101730-210727 viestiksi Sahel (IBAN FI6410173000210727)

Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita

Keräyslupa POHA 2020/2011/2460

 

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Liitetiedostot

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs