Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Viron julkinen sektori siirtyy hybridipilveen Ericssonin johdolla

Ericsson

Viron julkinen sektori siirtyy hybridipilveen Ericssonin johdolla

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 11:00
Julkaisija: Ericsson

Viro parantaa julkisten e-palveluidensa skaalautuvuutta, kestävyyttä ja tietoturvaa hybridipilviympäristöllä. Viron kansallinen tietoliikenteestä vastaava taho RIKS (Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutus) on valinnut Ericssonin johtamaan julkisen ja yksityisen pilviteknologian eli hybridipilven käyttöönottoa ja operointia.  

Ericssonin johtamassa konsortioissa on sekä julkis- että yksityissektorin edustajia. Mukana ovat lisäksi RIKS, EMC, Telia, OpenNode ja Cybernetica. Konsortio vastaa DevOps-ympäristön tarjoavan hybridipilven rakentamisesta ja ylläpidosta. Tarkoituksena on tarjota palveluna skaalautuva ja päivitettävä hybridipilvi-infrastruktuuri ja -alusta julkishallinnolle sekä kuntien tai valtion omistamille yrityksille. Näin julkiset toimijat voivat keskittyä omien palveluidensa kehittämiseen omien IT-palvelimien ylläpitämisen sijaan.

Julkisen ja yksityisen pilvi-infrastruktuurin yhdistäminen parantaa yhteiskunnallisten e-palveluiden, kuten verohallinnon ja terveyspalveluiden, jatkuvuutta ja turvallisuutta. Näin palveluista saadaan myös entistä tehokkaampia ja käytettävämpiä.

”Hybridipilvipalvelut kehittyvät nopeasti. Ericssonin ja muiden alan huippuyhtiöiden kanssa pääsemme hyödyntämään uusinta teknologiaa ja tuottamaan korkeatasoisia palveluita kaikille virolaisille”, RIKS:n toimitusjohtaja Laur Lemendik sanoo.

”Teknologiaa sujuvasti käyttävät kansalaiset, aktiivinen ICT-ala sekä digitalisaatiota edistävä lainsäädäntö tekevät Virosta yhden maailman verkottuneimmista kansakunnista. ICT:n hyödyntäminen tärkeiden palvelujen tarjoamiseen on näin mahdollista ja tehokasta. Oikeanlainen infrastruktuuri on kuitenkin välttämätöntä”, Ericssonin Industry and Society -alueesta vastaava Charlotta Sund sanoo.

”Ericssonin johtava pilvipalvelutarjoama tuo kokonaisuuteen vaadittavan tietoturvan ja skaalautuvuuden e-yhteiskunnan palveluiden rakentamiseksi”, hän jatkaa.

Ericsson toimittaa Intelin Rack Scale Design -arkkitehtuuriin perustuvan Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000 -järjestelmän, Ericsson Cloud Execution Environment -järjestelmän, Apcera Trusted Cloud Platformin turvalliseen sovelluksen elämänkaaren hallintaan, sekä näihin liittyviä integraatiojärjestelmiä ja -palveluja. Ericssonin järjestelmät käyttävät Guardtimen Keyless Signature Infrastructuren (KSI) lohkoketjua varmistamaan järjestelmien, verkkojen ja datan eheyttä teollisella käyttöasteella.

Viro on edelläkävijä julkisten e-palveluiden tuottajana. Vuonna 2014 Viro julkaisi digitaalisen henkilötunnuskortin ja tarjosi ensimmäisenä maailmassa kansainvälistä digitaalista identiteettiä, e-kansalaisuutta. E-kansalaisuuden avulla kuka tahansa, joka haluaa johtaa omaa liiketoimintaansa paikasta riippumatta, voi rekisteröidä yrityksensä Viroon.

 

LISÄTIETOA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs