Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Venäjä-pakotteet – kriisistä uusia mahdollisuuksia?

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Venäjä-pakotteet – kriisistä uusia mahdollisuuksia?

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 13:35
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor järjestää 19.9.2014 Venäjä-pakotteisiin pureutuvan työpajan Kotkassa. Tilaisuuteen on kutsuttu julkisten organisaatioiden ja yritysten edustajia arvioimaan kansainvälisen taloustilanteen ja Ukrainan kriisin vaikutuksia Kymenlaaksoon.

Työskentelyä pohjustetaan Capful Oy:n tekemillä haastatteluilla. Varsin nimekkäiden asiantuntijoiden näkemyksissä nousi esille sekä huolta että uusia toiveita. ”Venäläisten käsitykset Suomeen matkailusta ovat muuttuneet pelokkaiksi. Maassa kiertää huhuja ja on tullut voimaan jopa suoria kieltoja matkustaa Eurooppaan. Näihin käsityksiin pitäisi vaikuttaa markkinoinnilla”, kertoo Capful Oy:n Kimmo Kivinen.

”Toisaalta logistiselle tarjonnalle nähdään tuhannen taalan paikka. Venäläiset suhtautuvat Baltian maihin nyt entistä epäilevämmin, ja kolmansista maista Venäjälle tulevalle rahdille Suomi nähdään erinomaisena vaihtoehtona”. Työpajan osallistujille tarjoutuu mahdollisuus kuulla Suomen ulkoasiainministeriön kaupallisen neuvoksen Heli Siikaluoman alustus Venäjä-pakotteista. Nopea reagointi uuteen markkinatilanteeseen

Työpajan tavoitteena on ennakoida, millaisiin suuntiin kriisi voi kehittyä ja miten mahdolliset kehityskulut vaikuttavat Venäjän talouteen sekä kansainväliseen kauppaan. Monia yrityksiä kiinnostaa, miten kriisin yli selviytyy parhaalla mahdollisella tavalla - ja miten kriisistä voisi mahdollisesti myös hyötyä.

Toimintaympäristön muutokset synnyttävät aina uuden markkinatilanteen, jossa nopeat toimijat voivat parantaa asemaansa.

Tilaisuus järjestetään pe 19.9.2014 klo 9-13.30 Eagle-talon auditoriossa, os. Kyminlinnantie 6, Kotka. Liitteenä tilaisuuden ohjelma.

Lisätietoja:

Cursor Oy, Toomas Lybeck, toomas.lybeck@cursor.fi

Capful Oy, Kimmo Kivinen, kimmo.kivinen@capful.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs