Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Turkin energia- ja luonnonvaraministeri Taner Yidzil Suomessa 27.1

Työ- ja elinkeinoministeriö

Turkin energia- ja luonnonvaraministeri Taner Yidzil Suomessa 27.1

Julkaistu: 26.01.2011 klo 11:51
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Turkin energia- ja luonnonvaraministeri Taner Yidzil vierailee Suomessa 27.1.2011. Vierailua isännöi elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Ministerien tapaamisessa keskustellaan Suomen ja Turkin välisistä suhteista, yhteistyöstä sekä ajankohtaisista energia-aiheista. Turkin kansallisessa energiastrategiassa tärkein prioriteetti on maan oman energiatarpeen turvaaminen. Sen lisäksi se pyrkii strategisesti tärkeäksi alueelliseksi energiakeskukseksi.

Kaasu- ja öljyverkoston lisäksi Turkki kehittää myös ydin-, vesi- ja tuulivoimaa sekä aurinkoenergiaa. Turkin kasvavat sähkömarkkinat sekä uusiutuvan energian potentiaali luovat otollisen pohjan maiden välisen energiayhteistyön kehittämiselle sekä suomalaisen energia- ja ympäristöteknologiaosaamisen tarjoamiselle Turkin kasvaville markkinoille.

Yidzil tapaa torstaina 27.1. myös valtionvarainministeri Jyrki Kataisen sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen.

Yidzil osallistuu torstaina myös Elinkeinoelämän keskusliiton järjestämään pyöreän pöydän keskusteluun uusiutuvista energialähteistä, ydinenergiasta ja energiatehokkuudesta.

Torstaina iltapäivällä ministeri vierailee Säteilyturvakeskuksessa ja tutustuu Fortumin Suomenojan voimalaitokseen, jonka yhteyteen valmistui vuoden 2009 lopussa maakaasua polttoaineenaan käyttävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos.

Taner Yildiz on toiminut energia- ja luonnonvaraministerinä toukokuusta 2009 lähtien. Sitä ennen hän oli vuosina 2007–2009 pääministerin energiapoliittisena neuvonantajana. Parlamentin jäsen hän on ollut vuodesta 2002 lähtien. Koulutukseltaan Yildiz on sähkö- ja elektroniikkainsinööri. Hän valmistui Istanbulin teknillisestä yliopistosta vuonna 1984.

Lisätiedot:

neuvotteleva virkamies Henri Backman, puh. 010 606 3581 ja 040 779 0234

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs