Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Tšekki on nyt englanniksi Czechia

SFS

Tšekki on nyt englanniksi Czechia

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 12:32
Julkaisija: SFS

Tšekin tasavallan englanninkielinen lyhyt nimi on nyt Czechia. Se on lisätty kansainväliseen maakoodistandardiin (ISO 3166-1).  Aiemmin maalla on ollut standardissa vain pitkä englanninkielinen nimi the Czech Republic eikä muutoksella ole siihen vaikutusta.

Tšekin tasavallan suomenkielinen lyhyt nimi on Tšekki. Suomen Standardisoimisliitto SFS:n on vahvistanut nimen maakoodistandardin suomenkielisessä versiossa SFS-EN ISO 3166-1, eikä siihen ole tekeillä muutosta.  

Standardissa on kaksi- ja kolmikirjaiminen tunnus kaikille maailman maille ja joillekin epäitsenäisille alueille. Siinä on mainittu myös kunkin maan viralliset kielet ja paikallinen lyhyt nimi. Slovakian paikallinen nimi on Slovensko ja Tšekin paikallinen nimi Česko.

Standardin ISO 3166 ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 1974. Se on laadittu useiden kansainvälisten järjestöjen kanssa. Standardista on vuosien varrella julkaistu useita päivitettyjä versioita, joista uusin on vuodelta 2013. Lisäksi ISO julkaisee siihen jatkuvasti uusia yksittäisiä päivityksiä.

Tšekkoslovakia jakautui vuonna 1993 Tšekin tasavallaksi ja Slovakian tasavallaksi. Tšekin maatunnus on CZ ja Slovakian maatunnus SK. 

 

Lisätiedot lehdistölle

Suomen Standardisoimisliitto SFS
Asiantuntija Kati Heiskanen
Puh. 09 1499 3369
S-posti etunimi.sukunimi@sfs.fi   

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on keskusjärjestö, joka edistää maassamme standardisointia ja standardien hyödyntämistä. SFS laatii, vahvistaa, julkaisee ja myy standardeja. SFS:ssä on jäseninä elinkeinoelämän järjestöjä sekä Suomen valtio. Standardisoimisliitto on jäsenenä kansainvälisessä standardisoimisjärjestössä ISOssa (International Organization for Standardization) ja eurooppalaisessa standardisoimisjärjestössä CENissä (European Committee for Standardization). www.sfs.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs