Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Toivon katupartio tuo toivoa aamuruuhkan aikaan Helsingissä 18.4.2016

Suomen Lähetysseura

Toivon katupartio tuo toivoa aamuruuhkan aikaan Helsingissä 18.4.2016

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 11:25
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran Toivon katupartio jalkautuu Helsingissä Asema-aukiolle maanantaina 18.4.2016 klo 8─10. Tempauksessa vierailevat Helsingin piispa Irja Askola, Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala sekä joukko Helsingissä vierailevia Namibian luterilaisen kirkon johtajia.

─ Haluamme Toivon katupartiolla muistuttaa, että rasismista, vihapuheesta, kehitysyhteistyöleikkauksista ja konfliktiuutisista huolimatta maailmassa on vielä toivoa. Synkkyyden keskellä hyviä asioita tapahtuu joka päivä. Monet suomalaiset haluavat auttaa heikommassa asemassa olevia, ja suomalaisten tuella on saatu köyhissä maissa aikaan paljon toivoa, sanoo Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen.

─ Esimerkiksi viime vuonna Lähetysseuran suomalaisten kummien tuella 4000 lasta sai mahdollisuuden käydä koulua. Pienlainaryhmissämme Etiopiassa yhteensä 3200 naista oppi uusia ammattitaitoja ja onnistui kasvattamaan tulojaan. Nepalissa Lähetysseuran tuella annettiin katastrofiapua ja tuettiin henkisissä ongelmissa ja peloissa eläviä maanjäristyksen jälkeen, Rissanen kertoo.

Toivon katupartiolaiset levittävät toivoa kaupunkilaisille jakamalla Toivon siemeniä, joista voi kasvattaa keväisen kasvin. Katupartiolaisten teltalla voi jakaa ja kirjoittaa omia ajatuksia Toivon puuhun.

Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälinen toimija, ulkoasiainministeriön kumppanijärjestö sekä Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. Lähetysseura toimii yli 30 maassa tehden pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta.

Lisätiedot:

Tiedottaja Minna Havunen, Suomen Lähetysseura
puh. 040 632 6099
minna.havunen@suomenlahetysseura.fi

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs