Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Tanskan entinen pääministeri Helle Thorning-Schmidt on nimitetty kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön johtoon

Pelastakaa Lapset ry

Tanskan entinen pääministeri Helle Thorning-Schmidt on nimitetty kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön johtoon

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 10:37
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö on nimittänyt Helle Thorning-Schmidtin uudeksi pääsihteerikseen. Tanskan entinen pääministeri korvaa Pelastakaa Lapset -järjestön entisen johtajan Jasmine Whitbreadin. Pelastakaa Lapset on maailman johtava riippumaton järjestö, joka toimii lapsen oikeuksien puolesta parantaakseen välittömästi ja pysyvästi lasten elämää kaikkialla maailmassa. Vuonna 2015 saimme aikaan positiivisen muutoksen yli 55 miljoonan lapsen elämässä yli 120 maassa.Tavoitteenamme on maailma, jossa jokaisella lapsella on oikeus elämään, koulutukseen ja suojeluun.

Kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön puheenjohtaja sir Alan Parker kertoo:

”Olemme iloisia voidessamme nimittää uuden pääsihteerin, jolla on vankka kokemus kansainvälisestä johtamisesta ja intohimo parantaa maailmaa lapsia varten. Organisaatiomme on sitoutunut auttamaan niitä lapsia, jotka tarvitsevat apua eniten – olivatpa he missä päin maailmaa tahansa. Tulevalla vuosikymmenellä meillä on suuri mahdollisuus saavuttaa merkittävää kehitystä erityisesti lapsikuolleisuuden vähentämisen, lasten koulutuksen ja lastensuojelun suhteen. Samaan aikaan meidän on reagoitava yhä useampiin humanitaarisiin kriiseihin, jotka vaikuttavat lapsiin kaikkialla maailmassa.

Tällä vuosisadalla ja nykyiset voimavarat huomioiden on väärin, että lapset kärsivät edelleen, kuolevat turhaan eivätkä pysty toteuttamaan itseään täysimääräisesti. Helle jakaa tämän näkemyksen täysin. Uskon, että hänen roolinsa lasten elämän parantamisessa ja vaikutuksemme kasvattamisessa tulee olemaan merkittävä. Pelastakaa Lapset -järjestöt ympäri maailmaa tekevät yhteistyötä pyrkiäkseen muuttamaan haavoittavimmassa asemassa olevien lasten tulevaisuuden. Hellen kokemuksella ja taidoilla tulee olemaan suuri merkitys tavoitteemme toteuttamisessa.”

Helle aloittaa pääsihteerinä 4.4. kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön keskustoimistossa Lontoossa.

Helle Thorning-Schmidt kommentoi nimitystään seuraavasti: ”Minulla on suuri kunnia päästä johtamaan kansainvälistä Pelastakaa Lapset -järjestöä.

Viime vuosikymmeninä lapsikuolleisuus on laskenut ennennäkemätöntä vauhtia koko maailmassa. Järjestöt, kuten Pelastakaa Lapset, ovat vaikuttaneet kehitykseen suuresti. Voimme kuitenkin päivittäin huomata, että paljon on vielä tekemättä: meidän on pelastettava lapset kärsimykseltä ja vaaralta ja annettava heille tulevaisuus.

Lastensuojelu, lapsen oikeudet ja kehitys ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Aion tehdä kaikkeni, jotta voimme saavuttaa rohkeat ja yksinkertaiset tavoitteemme: yksikään alle 5-vuotias lapsi ei saa kuolla ehkäistävissä olevien syiden vuoksi, kaikilla lapsilla on oltava oikeus laadukkaaseen perusopetukseen eikä yhdenkään lapsen tulisi joutua kokemaan väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. 

Pelastakaa Lapset on aina ollut eturintamassa taistelemassa lapsen oikeuksien puolesta perustamisestaan lähtien. Olen iloinen saadessani jatkaa tätä perinnettä Jasminen hyvän työn pohjalta. Työn tarkoitus ei voisi olla parempi. Odotankin innolla yhteistyötä omistautuneiden työntekijöidemme kanssa ympäri maailman.”

Lisätietoa lehdistölle:

1.     Helle Thorning-Schmidt, 49, toimi pääministerinä ja johti koalitiohallitusta täyden vaalikauden vuodesta 2011 vuoteen 2015. Hän oli sosiaalidemokraattisen puolueen johdossa 10 vuotta. Helle oli Euroopan parlamentin jäsen vuosina 1999–2004. Sitä ennen hän työskenteli ammattiliittojen keskusjärjestön kansainvälisenä neuvonantajana. Pääministerikaudellaan hän lisäsi kansainvälistä apua 0,83 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Kööpenhaminan yliopistosta sekä Eurooppa-opintojen maisteri Bruggen College of Europesta. Helle on syntynyt Kööpenhaminassa ja hänen äidinkielensä on tanska. Hän osaa myös sujuvasti englantia ja pystyy käyttämään ranskaa työkielenään. Helle on naimisissa Stephen Kinnockin kanssa, joka on Aberavonin kansanedustaja, ja heillä on kaksi tytärtä.
 
2.     Syyskuussa 2012 YK:n pääsihteeri kutsui Helle Thorning-Schmidtin Global Education Championiksi edistämään Global Education First -hanketta. Syyskuussa 2015 Thorning-Schmidt nimitettiin yhdessä 20 muun maailman johtajan kanssa koulutusta rahoittavaan komissioon, jota johtaa Gordon Brown.
 
3.    Pelastakaa Lapset -järjestö toteuttaa ohjelmia, jotka tavoittavat suoraan vuosittain yli 55 miljoonaa lasta noin 120 maasta. Sillä on yli 25 000 työntekijää, jotka työskentelevät äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa ympäri maailmaa. Pelastakaa Lapset -järjestön vuosibudjetti on yli kaksi miljardia Yhdysvaltain dollaria.
 
4.     Helle Thorning-Schmidt jatkaa kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön pääsihteerinä Jasmine Whitbreadin jälkeen, joka astui syrjään joulukuussa toimittuaan tehtävässä viisi vuotta.

Lisätietoja:

Kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön yhteystiedot:

tracy.manners@savethechildren.org tai +44 7721261063. 

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs