Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Tanskalainen Gas2green valittiin Euroopan parhaaksi NY Start Up -yritykseksi

Nuori Yrittäjyys ry

Tanskalainen Gas2green valittiin Euroopan parhaaksi NY Start Up -yritykseksi

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2015 klo 08:51
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Tanskalainen Gas2green on valittu NY Start Up –ohjelman parhaaksi yritykseksi ja Huyndai Brillian Young Enterprise –palkinnon voittajaksi. Yrityksen perustajat ovat meri-insinööriopiskelijoita ja yrityksen idea on luoda laivojen pakokaasujen puhdistusjärjestelmä, joka mahdollistaa pakokaasussa olevan vedyn uudelleenkäyttämisen ja rikin saostamisen suljettuun keräysastiaan. 

NY Start Up -ohjelmassa korkeakouluopiskelijat oppivat yrittäjyyttä käytännön tekemisen kautta. Opiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi yrityksen ja saavat näin perinteisestä luentomuotoisesta opetuksesta poiketen todellisen kuvan yrittäjänä toimimisesta. Ohjelma on käytössä ympäri eurooppaa ja siihen osallistui lukuvuonna yli 15000 Nuorta 15 maasta.

– NY Start Up -yrityksissä opiskelijat pääsevät soveltamaan koulussa oppimiaan taitoja kädet savessa luennoilla nukahtelun sijaan, ja samalla heille kertyy opintopisteitä, kertoo NY Start Up -ohjelman suomen koordinaattori Petri Katajarinne.

NY Startup European Enterprice Challenge on finaali eri maiden parhaille NY Start Up -yrityksille ja Lissabonissa järjestettyyn finaaliin osallistui yhteensä 23 harjoitusyritystä 16 maasta. Suomesta finaaliin osallistui Suomen parhaaksi NY-yritykseksi valittu Activer NY, jonka liikeideana on luoda sovellus, joka mahdollistaa harjoituskavereiden löytämisen ajasta ja paikasta riippumatta. Kolmipäiväisen kilpailun aikana nuoret esittelivät oman yrityksensä toimintaa kansainväliselle tuomaristolle yritysesittelyssä, ständeillä sekä kävivät läpi haastattelun, jossa tuomaristo keskusteli yritysten kanssa henkilökohtaisesti. Tapahtuma oli sekä kilpailu että oppimistapahtuma, jossa osallistujat saavat mahdollisuuden harjoitella oman yrityksensä edustamista kansainvälisessä tapahtumassa.

”Opimme paljon siitä, mitä olemme vuoden aikana tehneet oikein ja missä olisi parennattavaa. Finaali oli hyvä mittatikku sille, miten omaa toimintaa voidaan kehittää, jotta Activer NY:stä kasvaa tulevaisuudessa oikea yritys.” huomioi Activerin Vasa Fagerlund tapahtuman jälkeen.  

Tutustu:

www.gas2green.com

www.activer.net

 Kuvagalleria: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153419641013374.1073741864.79863788373&type=3 

 

Lisätiedot:

Petri Katajarinne, NY Start Up -ohjelman asiantuntija, Nuori Yrittäjyys ry
044 737 8610, petri.katajarinne(at)nuoriyrittajyys.fi

Turo Numminen, ohjelmapäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry
050 517 1752, turo.numminen(at)nuoriyrittajyys.fi

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) vahvistaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa ­– tekemällä oppien. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yrittäjyys- ja kuluttajakasvatuksen malleja koulujen ja oppilaitosten käyttöön. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa NY-toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi

NY Start Up -ohjelma

 NY Start Up -ohjelmassa opiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi yrityksen ja harjoittelevat yritystoimintaa oikeilla markkinoilla. Ohjelman aikana opiskelija oppii käytännön yritystoimintaa aina liikeidean kehittämisestä testaamisen kautta markkinointiin ja myyntiin. Samalla hän oppii tärkeitä työelämätaitoja kuten tiimityöskentelyä, talouden hallintaa ja itsensä johtamista. Parhaimmillaan oppiminen tapahtuu monialaisissa yritystiimeissä, joissa on mukana eri alojen opiskelijoita. Ohjelma on suunnattu erityisesti niille opiskelijoille, joilla ei vielä ole kokemusta yrittäjyydestä tai jotka eivät vielä ole valmiita aloittamaan oikeaa yritystoimintaa. Kun opiskelijat ovat kokeilleet yrittämistä vuoden ajan, he voivat halutessaan jatkaa yritysideansa kehittämistä esimerkiksi yrityskiihdyttämössä ja perustaa oikean yrityksen. Opiskelijoiden on vuoden aikana myös mahdollista verkostoitua eurooppalaisen Start Up 

-ohjelman kautta muiden maiden opiskelijoiden kanssa. NY Start Up -ohjelma on korkeakouluille maksuton. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs