Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » TAMK kärkisijoilla eurooppalaisessa opiskelijatyytyväisyystutkimuksessa

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMK kärkisijoilla eurooppalaisessa opiskelijatyytyväisyystutkimuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2014 klo 15:08
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Suomalainen korkeakoulutus nousi ykkössijalle kansainvälisen StudyPortals -yrityksen  mielipidetutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitettiin vuosien lukuvuoden 2013-2014 aikana, miten kansainväliset opiskelijat arvostavat Euroopan maiden korkeakoulutusta. Tampereen ammattikorkeakoulu sijoittui suomalaisista korkeakouluista kolmen kärkeen.

Suomalaisista korkeakouluista loistavan arvosanan saivat TAMKin lisäksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto.

Erinomaiseen arvosanaan ylsivät mm. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Tutkimuksen mukaan kansainväliset opiskelijat arvostavat suomalaisessa korkeakoulutuksessa laadukasta opetusta sekä opiskelijolle tarjottavia palveluja.  Mukana tutkimuksessa oli sekä tutkinto- että vaihto-opiskelijoita yhteensä lähes 7000.

Tampereen ammattikorkeakoulun korkeakoulupalveluiden johtaja Aura Loikkasen mielestä opiskelijapalautteet niin opetuksesta kuin kv-palveluistakin ovat kertoneet samaa sanomaa.

- Sijoittuminen näin korkealle on hieno osoitus meille hyvin tehdystä työstä. Opiskelijan kokemushan muodostuu kokonaisuudesta, johon sisältyy opetus ja opettajien ammattitaito, palvelut, mutta myös sosiaalinen ympäristö, elinympäristö ja tietenkin Tampere paikkakuntana.

TAMKissa on panostettu kv-opiskelijoiden viihtyvyyteen ja sosiaaliseen elämään jo vuosia. Monipuolista toimintaa järjestetään niin opiskelun tukemiseen kuin myös vapaa-aikaan.

- Meillä jokaisella vaihto-opiskelijalla on oma tuutoriopiskelija, joka kulkee rinnalla vaihdon ajan. Kielen opiskelun tukena on menetelmä Each one Teach one, jossa suomalainen opiskelija oppii itse vierasta kieltä ja opettaa suomea vastaavasti ulkomaiselle opiskelijalle. Meillä on poikkeuksellisesti myös sosiaaliohjaaja tukemassa kv-opiskelijoita suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumisessa, vastaavaa ohjaajaa ei ole muissa ammattikorkeakouluissa. Tampereen korkeakoulujen Unipoli-yhteistyössä järjestetään mm. monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, juhlia sekä ystäväperhetoimintaa.

Tarkempaa tietoa tutkimuksesta:

StudyPortals Awards 2014 – Finland country review

http://www.mastersportal.eu/articles/887/studyportals-awards-2014-finland.html

StudyPortals Student Satisfaction Awards 2014: Scandinavian countries stand out in international students’ satisfaction

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs