Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suurin osa eurooppalaisten kakkosasunnoista on heidän kotimaassaan

RE/MAX Finland

Suurin osa eurooppalaisten kakkosasunnoista on heidän kotimaassaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 09:45
Julkaisija: RE/MAX Finland

RE/MAXin 16:ssa maassa toteuttaman Kotona Euroopassa -tutkimuksen mukaan joka kuudes eurooppalainen omistaa kakkosasunnon. Suomalaisista 12,1 %:lla on kakkosasunto.

Korkein osuus kakkoskodin omistajista on Kreikassa - lähes kolmasosa kreikkalaisista omistaa toissijaisen asunnon ja haluaa viettää lomansa siellä. Seuraavana tulee Puola (25,1 %) ja Turkki (24,8 %). Sen sijaan vain 5,4 % saksalaisista ilmoitti, että heillä on kakkosasunto.

Suomalaisten ulkomailla olevista kakkosasunnoista suurin osa (9,8 %) on kaupungeissa. Eurooppalaisista 8,7 % omistaa toisen asunnon työntekoa varten ja miehiä tästä luvusta on lähes kaksi kertaa enemmän kuin naisia. Suomalaisista kakkosasunnon työntekoa varten omistaa 3,3 %.

Euroopan laajuisesti kakkosasuntoa käytetään lähinnä lomailuun (33,7 %) ja viikonloppuisin (23,9 %) ja se sijaitsee henkilön kotimaassa. Yli yksi kolmasosa (37,7 %) niistä suomalaisista, joilla on kakkosasunto, käyttää omistamaansa asuntoa lomailuun. Viikonloppuisin asuntoa käyttää suomalaisista myös iso osa (27,9 %).

Suurin osa (39,3 %) suomalaisten kakkoskodeista kotimaassa sijaitsee maaseudulla. Tilastokeskuksen julkaisussa Kesämökit 2015 kerrotaan, että yleensä kesämökki sijaitsee lähellä ihmisten vakinaista asuinpaikkaa. Mökkimatkoista puolet on korkeintaan 38 kilometriä, paitsi Uudellamaalla asuvien mökinomistajien, joiden matka mökille on kolme kertaa pidempi kuin koko maan mediaani.

Millainen mökki menee Suomessa kaupaksi?

Kysyimme asiasta RE/MAX Eximaksen Minna Berglundilta, jolla on kokemusta monenlaisten mökkien myynnistä. Mökkien varustelutasoissa Berglundin mukaan tärkeää on muun muassa sähköt ja ruuanlaittomahdollisuudet. ”Veteen liittyen kysellään tarkasti myös jätevesistä, ostajat ovat tarkkoja siitä ovatko jätevesijärjestelyt mökillä tulevan lain puitteissa. Sähköliittymä on erittäin tärkeä myös. Ruuanlaittoon pitää olla paikka, mieluummin kunnollinen kuin pelkkä nurkkaus.”

”Itse mökin koko ei ole kovin tärkeä. Myynnissä on hyvin eri kokoisia mökkejä, niin että kaikille kokonsa puolesta löytyy ottajia - eli asiakkaat tulevat katsomaan, jos myynnissä oleva mökki on heidän kriteeriensä mukainen (tarjontaa on tällä hetkellä paljon). Eniten asiakkaita kiinnostavat paikat, joissa on tilaa ja ns. rauhaa olla, vaikka useamman sukupolven yhtä aikaa. Piha-aitat ja muut vastaavat lisänukkumatilat ovat plussaa”, Berglund kertoo.

Lähteet: At Home in Europe -tutkimus/ RE/MAX Europe / RE/MAX Suomi /Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennukset ja kesämökit [verkkojulkaisu]. ISSN=1798-677X. 2015, Kesämökit 2015 . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.6.2016]. Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rakke/2015/rakke_2015_2016-05-26_kat_001_fi.html

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs