Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suomi ollut yhteydessä Venäjän hätätilaministeriöön

Sisäasiainministeriö

Suomi ollut yhteydessä Venäjän hätätilaministeriöön

Julkaistu: 09.08.2010 klo 11:26
Julkaisija: Sisäasiainministeriö

Suomen Moskovan suurlähetystö otti eilen sunnuntaina 8.8. yhteyttä Venäjän hätätilaministeriöön Venäjän metsä- ja maastopalotilanteen vuoksi.

Suomen Moskovan suurlähetystö otti eilen sunnuntaina 8.8. yhteyttä Venäjän hätätilaministeriöön Venäjän metsä- ja maastopalotilanteen vuoksi.

Suurlähetystö ilmaisi Suomen valmiuden tarkastella tilannetta ja kysyi mahdollisen lisäavun tarpeesta. Suomen mahdollisuudet avun antamiseen ovat kuitenkin rajalliset, koska Suomessa ei ole raskasta lentosammutuskalustoa ja myös kotimaassa tarvitaan voimavaroja myrskytuhojen ja helteestä johtuvan metsäpalovaaran takia.

Metsäpalotilannetta Suomen lähialueilla seurataan tarkasti muun muassa satelliittihälytysjärjestelmän avulla. Ilmatieteen laitoksen ennusteiden ja havaintojen perusteella saadaan tietoa metsäpalojen savujen leviämisestä. Tarvittaessa rajan läheisyydessä maiden pelastusviranomaiset voivat tehdä yhteistyötä lähialuesopimusten perusteella.

Viranomaiset seuraavat metsäpalotilannetta yhteistyössä

Venäjän metsä- ja maastopalojen vuoksi sisäasiainministeriö on muodostanut yhdessä ulkoasiainministeriön kanssa yhteistyöverkon, joka seuraa metsäpalotilanteen kehittymistä. Verkostoon kuuluu ulkoasiainministeriön henkilöstöä Moskovassa, Pietarissa ja Petroskoissa sekä viranomaisia kotimaassa. 

Venäjällä sijaitsevien Suomen edustustojen verkkosivuilla on jaettu tietoa tilanteesta ja mahdollisista savujen aiheuttamista terveyshaitoista erityisesti riskiryhmille. Edustustot pitävät tarpeen mukaan yhteyttä Venäjällä asuviin suomalaisiin. 

Lisää tietoa osoitteista www.formin.finland.fi, www.ilmatieteenlaitos.fi 

Lisätietoja: valtiosihteeri Antti Pelttari, 071 878 8202, pelastusylijohtaja Pentti Partanen, 071 878 8400

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs