Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suomen World Visionille miljoona euroa vammaistyöhön pakolaisleireillä

Suomen World Vision

Suomen World Visionille miljoona euroa vammaistyöhön pakolaisleireillä

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2014 klo 12:47
Julkaisija: Suomen World Vision

Suomen World Vision käynnistää humanitaarisen operaation pakolaisleireillä Keniassa ja Ugandassa. Operaatiossa keskitytään vammaisten aikuisten ja lasten elämänlaadun parantamiseen kriisiolosuhteissa. Suomen ulkoasiainministeriö on myöntänyt operaatioon miljoonan euron suuruisen avustuksen.

– Kriisitilanteissa vammaisten asema on äärimmäisen heikko. Jos heidät ylipäätään otetaan katastrofin keskeltä mukaan, he saattavat jäädä leireillä piiloon telttojen ja asumusten perukoille. Heistä ei välttämättä tiedetä mitään, ennen kuin leiri tyhjentyy, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Juha Virtanen sanoo.

Keniassa kohteena on maailman suurimmaksi arvioitu pakolaisleirien keskittymä Dadaab. Vammaistyö Dadaabissa käynnistyy Hagaderan ja Kambiosin leireillä, joilla elää yli 130 000 pakolaista.

Ugandassa projekti käynnistyy Kyangwalin leirillä Kongon demokraattisen tasavallan rajan tuntumassa. Leirillä asuu yli 33 000 kotimaansa konfliktia paennutta kongolaista.

– Vammaisia on näillä leireillä lähes 20 000. Heillä on vaikeuksia saada puhdasta vettä, päästä vessaan tai saada terveyspalveluja. Tarkoituksena on kehittää kouluja, terveyspisteitä, vesipisteitä, pesupaikkoja ja ulkokäymälöitä niin, että ne palvelevat kaikkia pakolaisia tasa-arvoisesti ja vammaisten ihmisarvoa kunnioittaen, kertoo Juha Virtanen.

Leireille suunnitellaan ja rakennetaan luiskia, levennettyjä sisäänkäyntejä sekä muita liikkumista ja arkea helpottavia ratkaisuja. Lisäksi työpajoissa valmistetaan erilaisia apuvälineitä vammaisten käyttöön. Pakolaisleirien väestön ja avustustyöntekijöiden tietoisuutta vammaisuudesta ja vammaisten oikeuksista parannetaan erilaisissa yhteisötapahtumissa sekä varmistamalla, että vammaiset henkilöt ovat mukana kaikissa leirin aktiviteeteissa.

Humanitaarinen operaatio käynnistyy välittömästi eli maaliskuussa 2014.

Lisätiedot ja kuvat:

Juha Virtanen
humanitaarisen avun päällikkö
Suomen World Vision
juha.virtanen@worldvision.fi
+358 40 552 2737

Anna Pollari
tiedottaja
Suomen World Vision
anna.pollari@worldvision.fi
040 515 4592

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs