Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suomen Lähetysseura lähetti surunvalittelut Peshawarin hiippakuntaan Pakistaniin

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura lähetti surunvalittelut Peshawarin hiippakuntaan Pakistaniin

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2013 klo 16:59
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen ja ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson ovat lähettäneet surunvalittelut Peshawarin hiippakuntaan Pakistaniin ja pommi-iskussa kuolleiden omaisille.

Jumalanpalveluksen päätyttyä tänään Pakistanin yhdistyneen protestanttisen kirkon keskuskirkossa Peshawarissa kaksi itsemurhapommittajaa räjäytti pommit jumalanpalvelukseen osallistuneiden joukossa.

Peshawarin hiippakunnan tiedotteen mukaan yli 60 kuolleen joukossa oli muun muassa pyhäkoululaisia sekä kirkkokuoron jäseniä.

Peshawarin hiippakunnan piispa Humphrey S. Peters on tuominnut iskun ja lausunut surunvalittelunsa niille, jotka ovat menettäneet omaisiaan iskussa. Petersin mukaan isku on seurausta siitä, että hallitus ei ole kyennyt takaamaan vähemmistöjen turvallisuutta Luoteis-Pakistanissa. Kyseessä on tiettävästi viime vuosikymmenien tuhoisin Pakistanin kristittyihin kohdistunut itsemurhaisku.  Pakistanilaisista noin neljä prosenttia on kristittyjä.

Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen ja ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson ovat lähettäneet surunvalittelut Peshawarin hiippakunnalle ja itsemurhaiskun uhrien omaisille.

Lähetysseura on toiminut Pakistanissa vuodesta 1960. Yhteistyökumppani on Pakistanin kirkon Peshawarin hiippakunta. Lähetysseuran työ Pakistanissa on keskittynyt terveydenhuolto- ja koulutyöhön. Tällä hetkellä Pakistanissa on yksi Lähetysseuran työntekijä, joka toimii Tankin sairaalassa n. 200 kilometriä Peshawarista etelään.

Lisätietoja: Rolf Steffansson +358 43 824 0649

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs