Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suomalaisten lahjoittajien tuella puhdasta vettä 35 000 kenialaiselle

Suomen World Vision

Suomalaisten lahjoittajien tuella puhdasta vettä 35 000 kenialaiselle

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2014 klo 15:01
Julkaisija: Suomen World Vision

Kenian Meibekiin rakennetaan suomalaisten lahjoittajien tuella vesijohtoverkostoa, joka tuo puhtaan veden jo 35 000 asukkaalle. 160 kilometriä pitkää verkostoa laajennetaan jatkuvasti.

Meibekin laaksossa vedenpuute on suuri ongelma. Aikaisemmin juoma- ja käyttövesi haettiin pari kertaa päivässä jopa 10 kilometrin päästä. Veden kantaminen oli naisten ja lasten työtä ja se vei useita tunteja päivässä.

Nyt vettä saa ilmaisista jakelupisteistä, joita on noin puolen kilometrin välein. Vesijohto yltää myös moneen pihapiiriin.

Puhtaan juomaveden ansiosta kolera- ja lavantautitartunnat ovat vähentyneet. Putkiston kautta pystytään johtamaan niin paljon vettä, että sitä voidaan käyttää myös kasteluun. Alueen kyliin on perustettu kasvimaita ja istutettu puita.

– Seudun koululaiset menestyvät nyt kansallisessa vertailussa erinomaisesti, koska heille jää aikaa opiskeluun. Naiset pystyvät keskittymään toimeentulon hankkimiseen esimerkiksi hedelmä- ja vihannespuutarhojen avulla, kertoo Suomen World Visionin Afrikan aluepäällikkö Ulla Tervo.

Verkoston kunnossapito ja laajentaminen on siirtynyt paikallisten käsiin. Vesiosuuskunta kerää vedenkäytöstä pientä maksua. Maksuilla ostetaan muun muassa vesimittareita ja maksetaan palkkaa yhdeksälle henkilölle, jotka huoltavat verkostoa.

– Puhdas vesi on käynnistänyt positiivisen kehityksen ketjun niin lasten kuin aikuistenkin elämässä, Tervo sanoo.


•    Meibekin vesiprojekti on osa Suomen World Visionin aluekehitysohjelmaa, joka alkoi vuonna 2004. Vesiprojekti käynnistyi helmikuussa 2007.

•    Projektiin osallistuvat ne suomalaiset, joilla on kummilapsi Meibekin alueella ja ne, jotka ostavat vesiputkilahjan World Vision -lahjakaupasta.

•    Vesijohtoverkoston ulottumattomissa vielä olevat asukkaat hakevat vettä jopa 10 kilometrin päästä joesta, jonka vesi pitää ennen käyttämistä keittää. Myös karja on vietävä juomapaikalle päivittäin.

•    Maailman vesipäivää vietetään 22.3.

Lisätiedot ja kuvat:

Ulla Tervo
Afrikan aluepäällikkö
Suomen World Vision
ulla.tervo@worldvision.fi
096 818 3070

Anna Pollari
tiedottaja
Suomen World Vision
anna.pollari@worldvision.fi
096 818 3017

Liitetiedostot

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs