Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suomalaiselle Lifa Air Groupille 21 miljoonan euron investointi kiinalaiselta Edifier Technology Inc:lta – yhteistyöyritys Kiinaan Dongguaniin

Pilgrim Oy

Suomalaiselle Lifa Air Groupille 21 miljoonan euron investointi kiinalaiselta Edifier Technology Inc:lta – yhteistyöyritys Kiinaan Dongguaniin

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 08:30
Julkaisija: Pilgrim Oy

Suomalainen puhtaan ja terveellisen sisäilman laitteita ja palveluita tarjoava Lifa Air sekä kiinalainen kulutuselektroniikan valmistaja Edifier ovat perustaneet Kiinan Dongguaniin ”Lifa Air (Dongguan) Air Purification System Co Ltd”- yhteisyrityksen, joka valmistaa ilmanpuhdistimia kuluttajamarkkinoille. Laitteet perustuvat Lifa Airin ilmanpuhdistimiin myönnettyihin patentteihin. Yhteistyöyrityksen omistus jakautuu Edifier Ltd. 70 % ja Lifa Air 30 %.

”Tuotteitamme on myyty 25 vuoden aikana yli sataan maahan, ja niitä on käytetty lähinnä julkisissa rakennuksissa, liikerakennuksissa sekä teollisuudessa. Havaitsimme, että teknologiamme soveltuisi myös kiinalaisten kotitalouksien käyttöön ja päätimme tutkia mahdollisuuksiamme”, kertoo Lifa Airin perustaja, Aasian aluejohtaja Vesa Mäkipää.

“Päädyimme nopeasti johtopäätökseen, ettei yrityksellämme ole yksin riittävästi resursseja Kiinan markkinoille pyrkimiseen. Tämän johdosta osallistuimme Golden Bridge/Finpron sekä TEKESin järjestämiin pääomasijottajatapaamisiin viime vuoden loppupuolella. Olen hyvin kiitollinen Team Finlandille, joka auttoi meitä löytämään kuluttajamarkkinaamme erinomaisesti sopivan teollisen partnerin Edifierin, jonka kumppanina olemme saaneet ovet auki merkittävimpiin myyntikanaviin Kiinassa. Yhteistyön tuloksena valmistetut ensimmäiset ilmanpuhdistimet lanseerattiin Pekingissä pidetyssä Joint Venture -tapahtumassa 12.10.2015. Tapahtumaa kunnioittivat läsnäolollaan Suomen uusi Kiinan suurlähettiläs Marja Rislakki sekä Tekesin ja Finpron paikallinen johto”, Mäkipää jatkaa.

”Tietoisuus sisäilman laadusta on valtavassa kasvussa maailmalla. Älykkäät ilmanpuhdistimet mahdollistavat reaaliaikaisen sisäilman laadun mittauksen sekä automaattisesti toimivan sisäilman puhtauden optimoinnin. Tällaiselle ratkaisulle on Kiinassa selkeä tarve. Tuotteidemme vastaanotto kiinalaisessa mediassa on ollut erittäin innostunutta ja positiivista. Saamiemme kyselyjen perusteella myös kuluttajat ovat innostuneita mahdollisuudesta saada reaaliaikaista tietoa sisäilman laadusta ja sen parantamisesta ilmanpuhdistajillamme”, kertoo LIFA Airin myyntijohtaja Johan Brandt.

Järjestelmä toimii myös mobiilisovelluksella

LIFA-ilmanpuhdistinjärjestelmä koostuu ilmanpuhdistimesta ja LIFASmart-älymonitoriyksiköstä, joka mittaa jatkuvasti sisäilman pienhiukkasten, formaldehydin ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrää sekä ilman hiilidioksidipitoisuutta. Yksikkö ohjaa automaattisesti ilmanpuhdistimen toimintaa näiden parametrien perusteella. Lisäksi ilmanlaatua voidaan seurata ja laitetta ohjata puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

LIFAsmart on henkilökohtainen ilmanlaadun mittari sekä ilmanpuhdistimen ohjain

LIFAsmart mittaa henkilökohtaista ilmanlaatua kuten sykemittari käyttäjänsä pulssia. LIFAsmart –yksikön avulla käyttäjä pystyy todentamaan ilman laadun missä tahansa: kotona, ajoneuvossa tai työpaikalla. Laite mittaa reaaliaikaisesti sisäilman laatua keskeisillä parametreilla ja ohjaa ilmanpuhdistinta automaattisesti. Mittaustulokset voi lukea myös erikseen ladattavasta mobiiliapplikaatiosta, jolla pystyy myös ohjaamaan ilmanpuhdistinta.

Osa uusista ilmanpuhdistimista on sisäilmaa kierrättäviä laitteita ja osa sekoittaa raikasta ulkoilmaa sisäilman kanssa varmistaen riittävän raikkaan ilman saannin, joka siis tulee lämmitettynä ja puhdistettuna LAF500 yksikön kautta.

Nyt perustetun yhteistyöyrityksen vuosituotantokapasiteetti on 500,000 yksikköä ilmanpuhdistimia, 500,000 yksikköä autojen ilmansuodattimia sekä 5,000 yksikköä ilmanpuhdistimia IV-koneisiin.

”Tällaiselle ratkaisulle on selkeä tarve etenkin Kiinassa, jossa suurimmassa osassa taloja ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Ratkaisu sopii mainiosti Suomessakin esimerkiksi kiinteistöihin joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Näissä kärsitään raikkaan ilman tai hapen puutteesta, ” Brandt toteaa.

”Lifa Airin tulevaisuus näyttää hyvin lupaavalta, sillä puhtaan sisäilman tarve on valtava ja LIFASmart -älymonitorista voi jatkossa tulla koko kodin elektroniikan keskus,” Brandt tiivistää.

Lisätietoja:

Johan Brandt                                                 Vesa Mäkipää
Myyntijohtaja                                                Aasian aluejohtaja
040-5448282                                                 +852 91788738        
johan.brandt@lifa.net                                     vesa.makipaa@lifa.net

 

Liite 1.  Lifa Air ja Edifier JV:n yhteenveto
Liite 2.  Lifa Air Uutuustuotteiden tekniset ominaisuudet
Liite 3.  Kuvapankki https://www.dropbox.com/sc/8e4dj8owh0hsmb6/AACQMXyZ--yLutGtHi9TaOcja

 

 

Liitetiedostot

Lifa Air Group

Lifa Air on perustamisvuodestaan 1988 lähtien keskittynyt teknologiaan ja tuotteisiin, jotka parantavat sisäilman laatua. Yhtiön tavoitteena on poistaa sisäilmaongelmat ja tuottaa ilmanlaatua ja elämänlaatua parantavia ratkaisuja. Tähän saakka yritys on tarjonnut ammattikäyttöön suunniteltuja ratkaisuja, jotka soveltuvat esimerkiksi ilmastointikanavien puhdistukseen, saneerausten pölynhallintaan ja erikoiskäyttöön, kuten infektioambulansseihin. Yhteisyrityksen myötä Lifa Air suuntautuu kuluttajamarkkinoille. Lifa Air kehittää toimintaansa erityisesti Aasiassa, jossa ilmansaasteet aiheuttavat vakavia terveysongelmia. Lifa Airin etuna kasvavilla markkinoilla on pitkä kokemus sekä testatut ja patentoidut ilmanpuhdistinratkaisut.

 

Edifier Technology Co., Ltd.

Perustettu Pekingissä vuonna 1996. Yritys suunnittelee, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kaiuttimia ja kuulokkeita. Edifier on syrjäyttänyt sveitsiläisen Logitechin ykköspaikalta ja kasvanut Kiinan suurimmaksi multimedia-audiolaitteiden valmistajaksi. Yritys on kasvanut Aasiassa, Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Lähi-idässä. Lifa Air -yhteistyön myötä Edifier laajentuu audioratkaisujen valmistajasta kodin elektroniikan ja ohjauksen toimittajaksi. Edifier listautui Shenzhenin pörssiin vuonna 2010 ja keräsi yli miljardin (noin 140 miljoonaa euroa) renminbin pääoman. Yhtiön markkina-arvo on RMB 6,4 miljardia (yli 910 miljoonaa euroa).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs