Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Sugrifest – koko suomalaisten suku koossa

Suomi-Venäjä-Seura

Sugrifest – koko suomalaisten suku koossa

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 12:37
Julkaisija: Suomi-Venäjä-Seura

Kansainvälistä suomalais-ugrilaista sukukansapäivää vietetään tänä vuonna Suomessa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Lahdessa, Porissa, Kouvolassa, Kemissä, Iisalmessa, Keravalla, Hyvinkäällä ja Siilinjärvellä. Tampereella sukukansapäivää, Sugrifestiä, vietetään jo kolmatta vuotta peräkkäin. Jälleen tarjolla on tukku uusia näkökulmia sukulaiskansojemme arkeen ja juhlaan.

Tampereen Sugrifestin pääohjelmina ovat monen toimijan yhdessä toteuttamat Sugrifest-klubi Telakalla sukukansapäivä Monitoimitalo 13:ssa. Lisäksi koko lokakuun ajan on monenlaista aiheeseen liittyvää OFF-ohjelmaa.

Kulttuuriravintola Telakan etnoklubi alkaa yhteisjammailulla pe 14.10. klo 20. Ersämordvalainen maailmanmusiikkiyhtye Oyme (suom. sielu) vangitsee yleisön klo 21. Oyme sai vuolaat kehut jo keväällä esiintyessään duona Sugriräp-kiertueella: nyt viisihenkisellä kokoonpanolla ersäläislaulua ja elektronista äänimaisemaa yhdistävä esitys kasvaa entisestään. Klo 22 illan huipentaa Ohtoni: Karhunpeijaiset, joka on muusikkojen Karoliina Kantelinen, Pekko Käppi, Antti Paalanen ja Tuomas Rounakari yhteisprojekti, joka esittelee Siperian hantien karhumyyttejä.

La 15.10. klo 12-16 järjestettävä Sukukansapäivä on koko perheen tapahtuma. Wivi Lönn-salissa nähdään kalevalaisten pukujen muotinäytös Karjalasta, unkarilainen HolddalaNap-maailmanmusiikkiyhtye sekä virolainen Sirgutii-kansanmusiikkiyhtye. Salin aulassa on pienimuotoiset markkinat, jossa on myynnissä  Stadin makkaramestarin Ferenc Vilicsisin unkarilaisia makkaroita, karjalanpiirakoita, karjalaisen muotoilijan Irina Poroshinan käsitöitä ja koruja, sekä eri suomalais-ugrilaisten kansojen kirjoja, matkamuistoja ja käsitöitä. Stagella pyörii elokuvia: englanniksi tekstitetyt nenetsien elämästä kertovat virolaisdokumentit Brigaad (2000) ja Juri Vella maailm (2003), Unkarin kansannousua 1956 esittelevä Boys from the block (2006), sekä järjestyksessä toinen udmurtinkielinen draamaelokuva Puzkar (2014 Pesä, tekstitys suomeksi).

Sukukansojamme ovat noin 25 suomalais-ugrilaista ja samojedikansaa, joiden kielet ovat samaa alkuperää. Kieliopissa ja sanastossa, esimerkiksi numeroissa ja luontoon liittyvissä sanoissa, voi maallikkokin tunnistaa yhteenkuuluvuutta. Suurimmat - unkari, viro ja suomi – ovat elinvoimaisia. Pienimpien kielten - kuten vatjan tai enetsin –  puhujat voi laskea sormilla.

Tervetuloa Sugrifestiin!

Tampereen tapahtumissa mukana: Karjalan Sivistysseura, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Pille Lille Muusikate Fond, Pirkanmaan Tuglas-seura, Rahvaan musiikin kerho, Sisä-Suomen Saamelaisyhdistys Bárbmu Suomi-Venäjä-Seura, Tampere Eesti Klubi, Tampereen Kalevalaiset naiset, Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut, Tampereen Suomi-Unkari Seura, Tampere-Tartto-Seura, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Viron Kansallismuseo, Viron suurlähetystö

Sugrifest Tampereella: www.facebook.com à Sugrifest2016

Koko Suomen tapahtumat: www.facebook.com à Sukukansapäivät 2016

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Riku Savonen, Suomi-Venäjä-Seuran Länsi-Suomen piiri ry: riku.savonen@venajaseura.com, +358 (0)50 328 1420

Liitetiedostot

Suomi-Venäjä-Seura on Suomen ja Venäjän välillä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyötä sekä kulttuuri-, ympäristö- ja taloudellisia suhteita rakentava järjestö.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs