Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » SOS-Lapsikylän uusi toimintamalli kiinnostaa Euroopan päättäjiä

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylän uusi toimintamalli kiinnostaa Euroopan päättäjiä

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 10:04
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

Suomen SOS-Lapsikylän konseptoima perheiden hyvinvoinnin edistämisen malli on noteerattu kansainvälisesti korkealla tasolla. SOS-Lapsikylä on kutsuttu puhujaksi OECD:n vuosittaisen ministerikokouksen yhteydessä järjestettävään foorumiin, joka järjestetään Pariisissa 31.5.-1.6.2016.

SOS-Lapsikylän kehittämispäällikkö Kati Palsanen esittelee foorumissa yhteistyössä Varkauden kaupungin kanssa kehitettyä perheiden hyvinvoinnin edistämisen mallia. Sen tavoitteena on samanaikaisesti lisätä perheiden hyvinvointia ja vähentää perhepalveluiden kustannuksia. Mallilla tavoitellaan perheiden välisten hyvinvointierojen kaventamista. Kyseessä on iso yhteiskunnallinen haaste Euroopan laajuisestikin.

”Hyvinvointi ei lisäänny vain pahoinvointia poistamalla. Lapsiperheiden palvelujen kustannukset ovat nousseet vuosi vuodelta jo vuosikymmenten ajan. Keskeinen kustannusten nousuun vaikuttava tekijä on korjaavien palveluiden suuri tarve sekä palvelujärjestelmän pirstaleisuus”, Kati Palsanen kertoo.

”On selvää, että nykyisellä järjestelmällä ei pystytä tukemaan perheiden hyvinvointia riittävän varhain siten, että kuormittavat elämäntilanteet eivät pääsisi muodostumaan ongelmiksi. Lapsiperheiden tukemiseen tarvitaan perheiden tarpeisiin ketterästi ja oikea-aikaisesti vastaavat palvelut”, Palsanen jatkaa.

OECD-foorumi kokoaa vuosittain yhteen valtioiden johtajia, ministereitä, yritysjohtoa, keskeisten kansalaisjärjestöjen edustajia ja mediaa. Tämän vuoden teemana foorumissa on tuottavuus, osallistavuus ja kestävä kehitys.

Lue lisää perheiden hyvinvoinnin edistämisen toimintamallista: https://www.sos-lapsikyla.fi/mita-me-teemme/perheiden-hyvinvoinnin-edistaminen/

OECD-foorumin kotisivut: https://www.oecd.org/forum/home/

Lisätietoja:

Kati Palsanen
kehittämispäällikkö
SOS-Lapsikylä
p. 040 825 1620
kati.palsanen@sos-lapsikyla.fi

Elina Pitkäranta
tiedottaja
SOS-Lapsikylä
p. 050 326 4872
elina.pitkaranta@sos-lapsikyla.fi

 

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä avo- ja sijaishuollon palveluin. Keräämme myös varoja lasten ja perheiden tukemiseen. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.

Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs