Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Skolattacken i Peshawar -

Finska Missionssällskapet

Skolattacken i Peshawar -

Pressmeddelande.
Publicerad: 16.12.2014 kl. 17:51
Utgivare: Finska Missionssällskapet

Talibanerna i Pakistan har attackerat en skola som upprätthålls av armén i Peshawar, nordvästra Pakistan. 137 barn har dött i attentatet.

Finska Missionssällskapets tf verksamhetsledare Rolf Steffansson har varit i kontakt med sällskapets samarbetspart, Peshawar stift inom Pakistans kyrka (Church of Pakistan). Siftssekreterare Nadeem Gill säger att attentatet inträffade ett par kilometer från siftets kontor. I närheten finns också en katolsk kyrka.

Vid stiftskontoret finns just nu inga uppgifter om huruvida några barn till församlingsmedlemmar har drabbats.

Enligt pakistanska myndigheter har alla sex angripare dött. Polisen meddelar att krigsoperationen, som pågått i timmar, är över.

Finska Missionssällskapet stöder skolgång i Peshawar stift, bland annat genom fadderverksamhet.

"Det måste bli ett slut på våld riktat mot barn, och barn får inte utnyttjas i krigföring", säger Rolf Steffansson.

"Peshawar stift hoppas att vi kommer ihåg dem i bön. Själv vill jag tillägga, att den finska staten och EU måste ta itu med människorättssituationen i landet, säger Steffansson.

Finska Missionssällskapet har verkat i Pakistans nordvästra gränsprovins i över femtio år.

Pakistans kyrka är en kyrkoallians, som grundades 1970 mellan anglikaner, metodister, luteraner och skotska presbyterianer. Peshawar stift grundades 1980. Det finns omkring 100 000 kristna i provinsen där stiftet verkar.

För mera uppgifter kontakta Rolf Steffansson, tfn 020 7127 233, rolf.steffansson@felm.org

Finska Missionssällskapet verkar för mänskliga rättigheter och utrotar fattigdom i 30 länder, tillsammans med lokala samarbetskyrkor och partnerorganisationer. Finska Missionssällskapet grundades 1859 och är en av den evangelisk-lutherska kyrkan i Finlands missionsorganisationer. Sällskapet är utrikesministeriets partnerorganisation och en av de största aktörerna för utvecklingssamarbete i Finland. www.finskamissionssällskapet.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs