Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » RE/MAXin toukokuun markkinakatsaus: Omakotitalojen myynti piristynyt merkittävästi. RE/MAX myi omakotitalot jopa kolmanneksen nopeammin.

RE/MAX Finland

RE/MAXin toukokuun markkinakatsaus: Omakotitalojen myynti piristynyt merkittävästi. RE/MAX myi omakotitalot jopa kolmanneksen nopeammin.

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 10:13
Julkaisija: RE/MAX Finland

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva RE/MAX on julkaissut Suomen toukokuun markkinakatsauksensa. Kevät on ollut pirteää varsinkin omakotitalojen kaupassa. 10 vuotta Suomessa toiminut RE/MAX teki jälleen oman myyntiennätyksen ja sen kauppamäärät kasvoivat yli 10 % viime vuoteen verrattuna.

Omakotitalojen myyntiajat selvässä laskussa

Käytettyjen kerrostalojen keskimääräiset myyntiajat pitenivät koko Suomessa huhtikuussa 4 % verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan. Maaliskuuhun 2016 verrattuna pidentymistä oli 2,7 %. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat pitenivät yli 10 prosenttia vuoden takaisesta. Käytettyjen kerrostalojen myyntiaika oli koko Suomessa keskimäärin 77 päivää. Pääkaupunkiseudulla myyntiaika oli 64 päivää.

Käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajat pitenivät koko Suomessa 7,5 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Suurista kaupungeista kerrostalokaksioiden myyntiajoissa oli lyhenemistä Turussa – myyntiajat lyhenivät hieman yli 7 % vuoden 2015 huhtikuusta. Käytetyt kerrostalokaksiot tulivat Turussa myydyiksi keskimäärin 51 päivässä. Pääkaupunkiseudulla vastaava aika oli 60 päivää.

Omakotitalojen myyntiajat lyhenivät koko Suomessa lähes 19 prosenttia huhtikuusta 2015. Turussa, Lahdessa ja Jyväskylässä oli omakotitalojen myyntiajoissa laskua yli 25 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Omakotitalojen keskimääräinen myyntiaika oli koko Suomessa 117 päivää ja pääkaupunkiseudulla 100 päivää.

RE/MAX myi omakotitalot kokonaismarkkinaa nopeammin. Myyntiajat omakotitaloissa olivat 30 % lyhyemmät kuin markkinoilla yleisesti.  

Kerrostalojen hinnat nousussa

Käytettyjen kerrostalojen neliöhinnat nousivat koko maassa 2,6 % verrattuna vuoden 2015 huhtikuuhun, Maaliskuusta 2016 nousua oli 4,3 %. Kasvua neliöhinnoissa oli pääkaupunkiseudulla, Lappeenrannassa, Tampereella sekä Lahdessa, ja laskua Turussa sekä Jyväskylässä.

Käytetyissä kerrostalokaksioissa neliöhinnat kasvoivat koko Suomessa 2,3 %. Lappeenrannassa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä oli myös kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, ja pääkaupunkiseudulla sekä Lahdessa kerrostalokaksioiden neliöhinnat laskivat vuoden 2015 huhtikuusta.

”Kevät on ollut kohtalaisen vilkasta asuntokaupan aikaa. Kesällä voimaan tuleva lainakatto tulee varmasti vaikuttamaan asunnon ostajien tilanteeseen. Nähtäväksi jää vielä käytännön vaikutukset. Muuten odotamme vilkasta kesää asuntokaupassa” kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / TUTKA-palvelu/  REMAX Suomi

 

Lisätietoja

Pasi Aalto | Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs