Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » RE/MAX Eurooppa: “Monimuotoisuus määrittää eurooppalaista asuntomarkkinaa”

RE/MAX Finland

RE/MAX Eurooppa: “Monimuotoisuus määrittää eurooppalaista asuntomarkkinaa”

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2016 klo 10:41
Julkaisija: RE/MAX Finland

Euroopan monimuotoisuus näkyy selkeästi Euroopan asuntomarkkinoilla. Juuri julkaistun RE/MAX European Housing Reportin (ISSUU verkkojulkaisu avautuu tästä) mukaan matala korkotaso on ainoa yhteinen tekijä. Suurimmalla osalla Euroopan asuntomarkkinoista se on johtanut loivaan kysynnän nousuun ja maltillisesti nouseviin hintoihin. Suomessa asuntomarkkina on näyttänyt elpymisen merkkejä viime kuukaudet.

Talouskriisi ei ole vielä ohi, mutta hinnat ovat toipumassa

RE/MAX European Housing Report tarjoaa tiiviin yhteenvedon Euroopan asuntomarkkinoista ja hintaindeksistä perustuen RE/MAXin tietoihin. Suomessa ja Italiassa asuntojen myyntihinnat ja vuokrat nousivat 0.5 ja 1.8 % välillä. Itävallassa ja Ranskassa viimeisten 12 kuukauden ajan hinnat ovat olleet vakaita ja RE/MAX odottaa tämän suunnan jatkuvan. Tšekeissä ja Romaniassa tutkimuksen tulokset osoittavat vakaata vuokratasoa ja noin 5 % nousua asuntojen myyntihinnoissa vuodesta 2015. Espanjassa myyntihinnat ovat nousseet 6.6 %, kun taas vuokrat nousivat 1.4 %.

Saksassa, Portugalissa ja Turkissa tilanne on erilainen: asuntojen hinnat ovat nousseet huimasti: keskimääräinen hintojen nousu on ollut yli 10 %. Kaupungin ja maaseudun välillä hintaerot ovat suuria. Väkimäärän kasvusta, pakolaiskriisistä ja - joillakin alueilla - myytävien kohteiden puutteesta johtuen, asuntojen kysyntä kaupungeissa kasvaa ja hinnat nousevat.

Kreikasta, Slovakiasta ja Sveitsistä ei voida muodostaa kovin johdonmukaista kuvaa tai yleistystä: markkina-alueilla hinnat ovat pysyneet samoina, tai hieman nousseet tai laskeneet.

Lisää nousua myyntihinnoissa ja vuokrissa on odotettavissa

Monet Euroopan alueet kertoivat paikallisen politiikan ja kansainvälisen kehityksen (esim. BREXIT jne.) olevan merkittäviä asuntomarkkinoihin vaikuttavia tekijöitä. Michael Polzer, RE/MAX Euroopan toimitusjohtaja, kertoo: ” Talouteen ja varsinkin asuntomarkkinaan vaikuttaa paljon valtion ja sen naapurimaiden poliittinen tilanne. Muita tähän vaikuttavia seikkoja ovat uudet säädökset tai lainsäädäntö, kuten myös korkotaso ja asuntolainan saannin mahdollisuudet”. Kaiken kaikkiaan RE/MAXin asiantuntijat ennustavat korkeampaa prosentuaalista nousua myyntihinnoissa kuin vuokrissa.

Asuntomarkkinat Suomessa kesäkuussa

Käytettyjen kerrostalojen keskimääräiset myyntiajat koko Suomessa lyhenivät reilu 5 % verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat lyhenivät lähes 7 % kesäkuuhun 2015 verrattuna. Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika kesäkuussa oli koko Suomessa keskimäärin 69 päivää ja pääkaupunkiseudulla 56 päivää.

Omakotitalojen myyntiajat koko Suomessa lyhenivät reilu 3 % viime vuoden kesäkuusta. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat laskivat lähes 2 %. Omakotitalojen keskimääräinen myyntiaika oli koko Suomessa 112 päivää ja pääkaupunkiseudulla 103 päivää.

Käytettyjen kerrostalojen neliöhinnat nousivat koko maassa lähes 5 % verrattuna vuoden 2015 kesäkuuhun.

"RE/MAX teki kesäkuussa ja vuoden ensimmäisen puoliskon aikana viidenneksen enemmän kauppoja kuin edellisenä vuonna. Välittäjiemme yrittäjähenkisyys näkyy tuloksissa riippumatta onko ajat hyvät tai huonot ja siitä hyötyvät eritoten asiakkaamme“, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto 

Tietoja RE/MAX European Housing Reportista

RE/MAX European Housing Report on lyhyt katsaus Euroopan asuntomarkkinasta, ja sen asuntojen myyntihintojen sekä vuokrien nykyisestä tilasta ja tulevasta kehityksestä. Kaikki luvut ovat keskiarvoja jokaisen osallistuvan maan RE/MAXin sisäisistä tiedoista ja niissä ei erotella kaupunki- ja maaseutualueita, eikä erilaisia asuntotyyppejä.

 

Lähde: RE/MAX Europe / KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja:

Pasi Aalto

Toimitusjohtaja

RE/MAX Suomi

P   +358 400 322 232

E   pasi.aalto@remax.fi

www.remax.fi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 7 000 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs