Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Raportti: Uudet kehitystavoitteet eivät saa unohtaa kaikkein haavoittuvimpia lapsia

Suomen World Vision

Raportti: Uudet kehitystavoitteet eivät saa unohtaa kaikkein haavoittuvimpia lapsia

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2014 klo 11:35
Julkaisija: Suomen World Vision

YK:n vuosituhattavoitteiden määräaika saavutetaan ensi vuonna ja nyt suunnitellaan uusia kehitystavoitteita vuoden 2015 jälkeiselle ajalle.

Kehitysyhteistyöjärjestö World Vision muistuttaa, että uusien tavoitteiden on keskityttävä kaikkein haavoittuvimpien lasten elinolojen parantamiseen. Heitä ovat esimerkiksi väkivallan keskellä tai hauraissa valtioissa elävät pienimmät lapset.

Järjestön tuoreen Stop at Nothing -raportin mukaan nykytavoitteet ovat tuoneet hyvinvointia sadoille miljoonille ihmisille, mutta samalla kehitys on ohittanut yli miljardi haavoittuvinta aikuista ja lasta, jotka elävät yhteiskuntien marginaaleissa.

– Nykyisten vuosituhattavoitteiden heikkous on se, että ne mittaavat vain keskiarvoja, sanoo Suomen World Visionin yhteiskuntasuhteiden johtaja Anne Pönni.

– Vasta kun kaikista kurjimman slummin kaikista köyhin tyttö kasvaa aikuiseksi terveenä ja koulutettuna, olemme saavuttaneet globaalit kehitystavoitteet.

Lasten tulee olla uuden agendan keskiössä, koska huolenpitoa saaneet koulutetut lapset kasvavat tuottaviksi aikuisiksi ja rakentavat rauhallisia ja toimivia yhteiskuntia.

Uusia kehitystavoitteita valmistellaan parhaillaan YK:n johdolla. Ne astuvat voimaan vuonna 2016. Stop at Nothing -raportti julkaistaan tänään 23.9. New Yorkissa järjestettävän YK:n yleiskokouksen yhteydessä.  

Stop at Nothing -raportti on luettavissa: http://www.wvi.org/united-nations-and-global-engagement/publication/stop-nothing-post-2015-goals-children

Lisätiedot ja kuvat:

Anne Pönni
yhteiskuntasuhteiden johtaja
Suomen World Vision
050 366 1707
anne.ponni@worldvision.fi

Anna Pollari
tiedottaja
040 515 4592
anna.pollari@worldvision.fi

Liitetiedostot

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs