Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Ranskan rautatiet hyödyntää analytiikkaa asemien kehittämisessä

Ranskan rautatiet hyödyntää analytiikkaa asemien kehittämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2015 klo 09:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Ranskan rautatiet on valinnut SASin analytiikkakumppanikseen projektiin, jonka tarkoituksena on kehittää rautatieasemien noin kahden miljardin käyttäjän palveluja.

SNCF Gares & Connexions on Ranskan rautateiden suurin liiketoimintayksikkö, joka vastaa 3 029 rautatieaseman kaupallisesta kehittämisestä. Asemien yhteenlaskettu pinta-ala on 180 000 neliömetriä ja liikevaihto 1,2 miljardia euroa. Yksikkö on ottanut käyttöönsä SASin analytiikkaratkaisut, joita se hyödyntää asemien matkustajavirtojen ja matkustajien turvallisuuden kehittämisessä. Projekti on nimetty Magnoliaksi.

-Nykyisten asemiemme kehittäminen ja uusiminen voidaan toteuttaa optimoidusti ja tehokkaasti vain, jos meillä on käytössämme kokonaisvaltaista ja oikeaa dataa, DSI Voyageur -yhtiön big data -asiantuntija Georges Colin sanoo. DSI Voyageur vastaa SNCF:n projektin valvonnasta.

-Asemien tekniset innovaatiot lisäävät merkittävästi datan saatavuutta ja hyödynnettävyyttä. Tähän asti emme ole pystyneet vertaamaan esimerkiksi kahta asemaa keskenään. Tarvitsimme lisää analyyttistä kapasiteettia, jotta voimme tuottaa myös ad hoc -tilanteissa nopean kuvan aseman sen hetkisistä kehitystarpeista, Colin jatkaa. 

Big Data -projektin ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on lisätä ymmärrystä asemien läpi vuosittain kulkevista kahdesta miljardista matkustajasta, joiden yhteysliikenneväline saattaa olla vaikkapa linja-auto, turistibussi, taksi tai kaupunkipyörä. Matkustajien odotusten ymmärtäminen ja ennakointi voi avata SNCF:lle ovia niin palvelujen parantamiseen kuin liikevaihdon kasvattamiseenkin. Liikenneyhteyksien solmukohtina ja odotustiloina asemilla on tärkeä tehtävänsä, kun SNCF pyrkii lunastamaan lupaustaan palvelusta ovelta ovelle.

-Big data -projektimme tavoitteena on vähentää toiminnan suunnittelemisen, kehittämisen ja tulosjohtamisen epävarmuutta. Uskomme tulosten näkyvän myönteisesti myynnissä ja markkinoinnissa sekä asemien toiminnassa ja kannattavuudessa. Erityisesti ennakoiva analyysi on meille varmasti arvokasta, vaikka alun perin lähdimmekin kehittämään nykytilan analysointia. Uuden datan avulla voimme kehittää matkustajille tarjottavia palveluja kuten asemien tietoliikenneyhteyksiä ja myös hallinnoida asemia reaaliaikaisesti, Colin toteaa.

Colinin mukaan projekti on suuri haaste kaikille osapuolille suurten matkustajamäärien ja asemien lukumäärän vuoksi. Projekti on kuitenkin lähtenyt erinomaisesti käyntiin, ja jo kolmen kuukauden jälkeen käytössä ovat ensimmäiset tulokset. 

-SASin analytiikka on osoittautunut hyväksi valinnaksi projektimme tarpeisiin. Meille on ollut arvokasta erityisesti raportoinnin rakentamisen vuorovaikutteisuus sekä raporttien vaivaton jakaminen netin ja matkapuhelimien kautta. SAS on tarjonnut meille kokonaisratkaisun, johon kuuluu datan keräys, tehokas analytiikka ja datan jakaminen. Myös Geo-paikannus ja karttaominaisuudet ovat osoittautuneet meille hyväksi lisäksi, Colin toteaa.

Lisätietoja:

Sari Hofmann, viestintä- ja markkinointijohtaja 040 753 8294, sari.hofmann@sas.com. 

                    

Liitetiedostot

About SAS

SAS is the leader in business analytics software and services, and the largest independent vendor in the business intelligence market. Through innovative solutions, SAS helps customers at more than 75,000 sites improve performance and deliver value by making better decisions faster. Since 1976 SAS has been giving customers around the world THE POWER TO KNOW®SAS and all other SAS Institute Inc. product or service names are registered trademarks or trademarks of SAS Institute Inc. in the USA and other countries. ® indicates USA registration. Other brand and product names are trademarks of their respective companies. Copyright © 2014 SAS Institute Inc. All rights reserved. www.sas.com/finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs