Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Piispa Aarre Kuukauppi vierailee Idäntyön päivillä

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Piispa Aarre Kuukauppi vierailee Idäntyön päivillä

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2014 klo 16:06
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetys järjestää Ryttylässä Idäntyön päivät 28.3. – 30.3.2014. Ohjelmassa kuullaan työstä Venäjällä, Itä-Euroopassa ja maissa, joissa kristityt elävät vähemmistöinä ja vainottuina.

Lähetystyö on vaikuttamista koko maailman historiaan. Venäjällä on saatu tehdä työtä vapaasti 24 vuotta. Etelä-Venäjällä ja Siperiassa seurakuntien toiminta on elpynyt ja uusia on perustettu. Lähialueella Karjalassa ja Inkerinmaalla hengellinen elämä on vilkastunut. Monet suomalaiset seurakunnat tukevat Inkerin kirkon työtä joko lähetysjärjestöjen kautta tai ystävyysseurakuntina.

Vieraita Venäjältä

Idäntyön päivillä on mukana useita kansainvälisiä vieraita. Inkerin kirkosta mukana ovat piispa Aarre Kuukauppi, lähetysjohtaja Ivan Laptev ja kirkkoherra Mihail Ivanov. Oman toimintapiirinsä terveiset tuovat Inkerin kirkon lapsi- ja nuorisotyön osaston johtaja Veronika Shutova ja osaston koordinaattori Anna Ruha. Musiikkia esittää venäläisnuorten ryhmä Free Hugs. Viron kirkon lähetystyöstä kertovat lähetystyöntekijät Kai ja Mirva Lappalainen.

Inkerin kirkon työ on laajentunut Siperian alueelle. Siperian rovastikunta lieneekin luterilaisten kirkkojen suurin rovastikunta koko maailmassa.

Lääninrovasti Ville Melanen ja lähetystyöntekijät Juha ja Anu Saari jakavat ajankohtaisia uutisia suurkaupungeista ja kaukaisista kylistä.

Idäntyön päivien aiheena on ”Suuressa mukana”. Tapahtuma on avoin kaikille Venäjän, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian maiden työstä kiinnostuneille.

Katso Idäntyön päivien ohjelma tästä.

 Lisätietoja aluekoordinaattori Tapani Kaitainen: 044 4477 809, tapani.kaitainen@sekl.fi

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs