Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Nälkäkriisi Sahelin alueella on tosiasia - Pelastakaa Lapset on julkistanut maailmanlaajuisen hätäapuvetoomuksen

Pelastakaa Lapset ry

Nälkäkriisi Sahelin alueella on tosiasia - Pelastakaa Lapset on julkistanut maailmanlaajuisen hätäapuvetoomuksen

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2012 klo 16:23
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Länsi-Afrikan pahenevan kriisin taltuttamiseksi Pelastakaa Lapset on julkistanut runsaan 45 miljoonan euron globaalin vetoomuksen.  Nälkä uhkaa yli 18:aa miljoonaa ihmistä Sahelin alueella.

Pelastakaa Lapset on laajentanut hätäavun toimiaan Länsi-Afrikan Sahelin alueella. Tavoitteena on saavuttaa 1,5 miljoonaa ihmistä tämän vuoden aikana Burkina Fasossa, Nigerissä, Malissa ja Mauritaniassa. Avun saajista yli miljoona on lapsia. Ihmishenkiä pelastavien toimien, kuten ravitsemuksen, terveydenhoidon sekä ruuansaannin varmistamisen lisäksi järjestö edistää lasten suojelua ja koulunkäyntiä.

− Kautta Sahelin alueen, perheet sinnittelevät hyvin vähällä ja lapset maksavat korkeimman hinnan, sanoo Rea Noponen, Pelastakaa Lasten humanitaarisen avun suunnittelija, ja jatkaa:

− Perheet ovat kertoneet meille jo kuukausien ajan, ettei heillä ole juuri mitään syötävää. Sahelin alueen ihmisten ruokaturva on jo hälyttävän huono, mutta pahin on vasta edessä, Noponen sanoo.

Viimeisen kuukauden aikana perheet kovimmin kärsivillä alueilla ovat joutuneet elämään alle puolella tarvitsemastaan ruuasta. Seuraavat sadot saadaan vasta lokakuussa. Osassa Mauritaniaa ruoan ja muiden perustarpeiden vaje tulee olemaan 80 prosenttia kesä- ja heinäkuussa, todetaan Pelastakaa Lasten analyysissa, jota on tehty yhdessä YK:n, muiden avustusjärjestöjen ja paikallisten virnaomaisten kanssa. Kyseisen alueen väestö on kärsinyt puutteesta tammikuusta lähtien. Burkina Fason Soumin provinssissa köyhimmät perheet joutuvat sinnittelemään lokakuuhun saakka noin kolmanneksella siitä, mitä he tarvitsisivat.

Pelastakaa Lapset varoittaa, että yhä useammat perheet joutuvat turvautumaan äärimmäisiin keinoihin selviytyäkseen: myydä loput karjastaan, siemenviljansa ja työkalunsa ostaakseen ruokaa, kunnes mitään ei ole jäljellä.

Köyhimpien lasten ja perheiden on mahdotonta selvitä kuluvasta vuodesta ilman tuntuvaa apua. Varojen puute vaikeuttaa kuitenkin avustustöitä Sahelin alueella.  Globaalilla vetoomuksellaan Pelastakaa Lapset pyrkii keräämään järjestön hätäapuun tarvittavista varoista yhä puuttuvat 32 miljoonaa euroa.

Suomen Pelastakaa Lapset on päättänyt antaa 100 000 euroa lisätukea hädänalaisten lasten ja heidän perheittensä tukemiseen Nigerissä.

Lisätietoja: Max Holm, tiedottaja, Pelastakaa Lapset, 050 433 1438, max.holm@pelastakaalapset.fi; Rea Noponen, humanitaarisen avun suunnittelija, 040 747 9714, rea.noponen@pelastakaalapset.fi
www.pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs