Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Naisten Pankki laajentaa toimintaansa vaikuttamistyöhön

Kirkon Ulkomaanapu

Naisten Pankki laajentaa toimintaansa vaikuttamistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2012 klo 09:42
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Naisten toimeentulon edellytyksiä kehitysmaissa tukeva Naisten Pankki laajentaa toimintaansa poliittiseen vaikuttamistyöhön. Nepalissa alkava hanke edistää naisten oikeuksien toteutumista erityisesti maankäytössä ja paikallishallinnossa.

Hankkeen tavoitteena on herättää Nepalissa julkista keskustelua naisten oikeuksista ja lisätä nepalilaisten naisten ja päätöksentekijöiden välistä dialogia. Hankkeeseen liittyen Naisten Pankki järjestää suomalaisen vaikuttajaryhmän vierailun Nepaliin maaliskuussa 2012.

Matkalle osallistuvat muun muassa kansanedustajat Jan Vapaavuori, Jani Toivola, Pirkko Mattila ja Tuomo Puumala, Finnair Oyj:n viestintä- ja yritysvastuujohtaja Arja Suominen sekä Kirkon Ulkomaanavun hallituksen jäsen Tarja Kantola. Matkalaiset tapaavat paikan päällä eri ministeriöiden edustajia ja poliittisia päättäjiä sekä paikallisten kansalaisjärjestöjen ja Nepalissa toimivien kansainvälisten järjestöjen edustajia.

Taloudellisten oikeuksien toteutuminen on elinehto naisten aseman pysyvälle parantumiselle. Vaikka naisten taloudellisia ja sosiaalisia oikeuksia on alettu huomioida Nepalin lainsäädännössä, lakien kirjain ja henki eivät toteudu käytännössä. Tiedon ja ymmärryksen puute erityisesti paikallis- mutta myös valtionhallinnossa on yleistä, mikä johtaa kirjavuuteen lakien tulkinnassa.

Naisten Pankin yleisimmät tukimuodot ovat kyläpankkien pienlainat ja ammattikoulutus. Naisten hallinnollisten ja juridisten oikeuksien toteutuminen ovat näille elintärkeä edellytys.

Toiminta kasvoi kotimaassa

Naisten Pankin toiminta laajeni vuonna 2011 usealla saralla niin maailmalla kuin kotimaassakin. Kotimaassa kuukausilahjoittajien määrä kaksinkertaistui ja 9 uutta varainhankinnan aluesolua aloitti toimintansa. Yhteensä lahjoituksia saatiin vuoden aikana yli 1,1 miljoonaa euroa.

Vuoden lopussa osakkaita oli 1197 ja kuukausilahjoittajia 2082. Naisten Pankilla on nyt toimintaa 26 paikkakunnalla. Usealla paikkakunnalla toimii sekä aluesolu että erilaisia harrastesoluja. Solujen sähköpostilistalle on liittynyt kaikkiaan yli 3000 ihmistä. Solujen aktiivisuus näkyy myös tapahtumatilastossa. Elo-joulukuun aikana naistenpankkilaiset järjestivät yli 200 varainhankinta- tai tiedotustapahtumaa.

Naisten Pankki tukee hankkeita kaikkiaan 12 maassa. Vuonna 2011 uusina hankemaina aloittivat Angola, Guatemala, Haiti, Kosovo ja palestiinalaisalueet. Hanketyö jatkui Kambodzhassa, Liberiassa, Nepalissa, Perussa, Ugandassa, Sierra Leonessa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoja:

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, p. 040 531 3514

Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma, p. 050 330 9214

Naisten Pankin viestintä ja markkinointi-ryhmä, Hanna Kallio p. 050 376 1285

Finnair Oyj:n viestintä- ja yritysvastuujohtaja Arja Suominen, p. 0500 402 698

Kansanedustaja Jani Toivola, p. 050 512 0516

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs