Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Ministeri Holmlund tapaa Venäjän sisäministeri Nurgalijevin 31.8. Moskovassa

Sisäasiainministeriö

Ministeri Holmlund tapaa Venäjän sisäministeri Nurgalijevin 31.8. Moskovassa

Julkaistu: 27.08.2010 klo 13:06
Julkaisija: Sisäasiainministeriö

Sisäasiainministeri Anne Holmlund vierailee seurueineen 30.-31.8. Moskovassa sisäasiainministeri Rašid Nurgalijevin kutsusta. Vierailun aikana keskustellaan mm. maiden välisestä rikostorjuntayhteistyöstä.

Sisäasiainministeri Anne Holmlund vierailee seurueineen 30.-31.8. Moskovassa sisäasiainministeri Rašid Nurgalijevin kutsusta. Vierailun aikana keskustellaan mm. maiden välisestä rikostorjuntayhteistyöstä.

Holmlund tapaa vierailunsa aikana myös Venäjän väestönsuojelu- ja hätätilaministeriön ensimmäisen varaministerin Ruslan Tsalikovin. Maanantaina 30.8. Holmlund ja Tsalikov keskustelevat maiden välisestä pelastuspalveluyhteistyöstä. Erityisen kiinnostuksen kohteena on kesän kuivuuden ja helteiden aiheuttama metsäpalotilanne Venäjällä ja siitä saadut kokemukset. 

Suomen ja Venäjän pelastusviranomaisilla on tiivis yhteistyö. Viranomaiset harjoittelevat vuosittain mm. metsäpalojen sammuttamista sekä liikenneonnettomuustilanteiden hoitamista. Kummallakin maalla on sellaista pelastustoimeen liittyvää asiantuntijaosaamista ja kalustoa, jota voidaan lähettää avuksi toiseen maahan. Suomella on mm. turvesoiden sammuttamiseen liittyvää osaamista, josta voisi olla hyötyä Venäjän laajoilla turvesoilla ja kuivatuilla alueilla. 

Ministerit Holmlund ja Tsalikov keskustelevat mm., miten voitaisiin edistää konkreettisesti metsäpalojen sammuttamiseen ja muuhun pelastustoimintaan liittyvää asiantuntijayhteistyötä maiden välillä. 

Tiistaina 31.8. ministeri Holmlund tapaa Venäjän sisäasiainministeri Rašid Nurgalijevin. Keskustelut keskittyvät pitkälle suomalais-venäläisen rikostorjunnan koordinaatiotyöryhmän toimintaan ja toiminnassa esiin nousseisiin kysymyksiin. 

Ministeri Nurgalijev vieraili tammikuussa 2009 Suomessa ministeri Holmlundin kutsusta. Tällöin ministerit päättivät antaa ryhmälle tehtäväksi arvioida yhteisesti rajat ylittävän rikollisuuden, erityisesti järjestäytyneen rikollisuuden uusia muotoja ja uhkaa sekä valmistella niitä koskevia kehittämisehdotuksia ja -toimia. Uhka-arvion valmistelu on käynnistynyt. Tavoitteena on, että koordinaatioryhmä suunnittelee yhteiset uhka-arvioon perustuvat rikostorjuntatoimet tämän vuoden aikana.

Ministereiden on tarkoitus keskustella vierailun aikana myös maiden välisestä huumausainerikollisuudesta ja operatiivisen rikostorjuntayhteistyön kehittämiseen liittyvistä kysymyksistä. Suomen ja Venäjän välinen operatiivinen huumausainerikostorjuntayhteistyö on jo tuottanut tulosta. Yhteistyötä voitaisiin entisestään tiivistää.

Vierailun aikana ovat esillä myös Suomen poliisin ja Venäjän miliisin organisaatiouudistukset sekä maiden välinen koulutus- ja tutkimusyhteistyö.

Ministeri Holmlundin Moskovan-vierailulle osallistuvat valtiosihteeri Antti Pelttari, sisäasiainministeriön poliisiosaston osastopäällikkö Kauko Aaltomaa, poliisiylijohtaja Mikko Paatero, pelastusylijohtaja Pentti Partanen ja erityisasiantuntija Kalle Kekomäki.

Lisätietoja: valtiosihteeri Antti Pelttari, 071 878 8202, ylitarkastaja Katarine Lindstedt, 071 878 8258, pelastusylijohtaja Pentti Partanen, 071 878 8400 (pelastusyhteistyö), osastopäällikkö Kauko Aaltomaa, 071 878 8550 (poliisiyhteistyö)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs