Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Marja Ollilan "Taloustiede" -suomennos ehdolla J. A. Hollon palkinnon saajaksi

Into Kustannus

Marja Ollilan "Taloustiede" -suomennos ehdolla J. A. Hollon palkinnon saajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 15:41
Julkaisija: Into Kustannus

Marja Ollilan suomennos Ha-Joon Changin teoksesta Taloustiede: Käyttäjän opas (alkup. Economics: The User’s Guide) on valittu Hollo-käännöspalkintoehdokkaaksi. Palkintoraati perustelee Ollilan ehdokkuutta seuraavalla tavalla: “Marja Ollila tekee oivaa työtä raivatessaan taloustieteen käsiteviidakon käyttäjäystävälliselle kielelle. Ollila välittää suvereenisti suomeksi Changin rennon ja helposti lähestyttävän tyylin ja hallitsee luontevasti niin talouden kielen kuin taloustieteellisen ajattelunkin. Teksti kulkee niin vauhdikkaasti ja asiat esitetään sen verran selkeästi, että taloustieteeseen tutustuminen voi olla jopa hauskaa.”

Ha-Joon Chang on tunnettu taloustieteilijä, jonka yleistajuisia teoksia on käännetty 37 kielelle ja myyty lähes kaksi miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Ha-Joon Chang vierailee Suomessa 18.4. alkavalla viikolla.

Taloustiede: Käyttäjän opas kertoo, miten globaali talous toimii. Kirja on helposti ymmärrettävä johdatus taloustieteen perusteisiin. Kirjassa käydään läpi taloustieteen historia ja koulukunnat ja selvitetään, kuinka taloustiedettä voi soveltaa jokapäiväisessä elämässä. Chang ei syötä valmiita totuuksia vaan antaa lukijalleen välineet ymmärtää taloutta itse. Kirjan suomenkielisen version on julkaissut Into Kustannus. Into on julkaissut myös Changin toisen bestsellerin 23 tosiasiaa kapitalismista, jossa Chang osoittaa vastaansanomattoman terävästi, että taloudelliset valinnat ovat myös poliittisia valintoja ja että meidän on syytä tunnustaa se.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) myöntää vuosittain jaettavan J. A. Hollon palkinnon yhteistyössä Suomen arvostelijain liitto ry:n ja Suomen tietokirjailijat ry:n kanssa. Palkinto jaetaan “tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistun vaativan tietokirjan korkeatasoisesta suomennoksesta tai pitkään jatkuneesta ansiokkaasta tietokirjallisuuden suomentamistyöstä”.

Hollo-käännöspalkinto jaetaan yhdessä Mikael Agricola -palkinnon kanssa perjantaina 8. huhtikuuta 2016. Molempien palkintojen arvo on 10 000 euroa. 

Ha-Joon Chang: Taloustiede: Käyttäjän opas.
ISBN: 978-952-264-420-6 Sivumäärä: 470 
Suomentaja: Marja Ollila
Alkuperäinen nimi: Economics: The User's Guide 
Into Kustannus, 2015

Lisätiedot: 
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

 Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus | instagram.com/intokustannus 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs