Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Lapset ovat konfliktin etulinjassa, kun useita kouluja pommitettu Luoteis-Syyriassa

Pelastakaa Lapset ry

Lapset ovat konfliktin etulinjassa, kun useita kouluja pommitettu Luoteis-Syyriassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 15:02
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Hyökkäykset kouluihin ovat lisääntymässä taisteluiden ja ilmaiskujen kiihtyessä Idlibissä ja Aleppossa, Luoteis-Syyriassa. 

Pelkästään yhden viikon aikana kuusi Pelastakaa Lasten kumppanien ylläpitämää koulua on kärsinyt alueelle kohdistuneista pommituksista joko suoraan tai välillisesti. Neljä koulurakennusta on vaurioitunut ja kolmessa koulussa lapsia tai henkilökuntaa on saanut surmansa.

Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta sanoo, että lapset ovat joutuneet keskelle väkivaltaista taistelua, joka uhkaa heidän tulevaisuuttaan ja elämäänsä. ”Monissa Syyrian osissa lapset ottavat suuren riskin jatkaakseen koulunkäyntiään. He opiskelevat kellareissa suojautuakseen ilmaiskuilta, väistelevät tarkka-ampujien luoteja päästäkseen oppitunneille ja ylittävät vaarallisia tarkistuspisteitä suorittaakseen kokeitaan.”

Koulutus on uhattuna samaan aikaan kun lapsilta Aleppossa on loppumassa vesi, ruoka ja lääkkeet, millä on YK:n varoituksen mukaan ’vakavia seurauksia’ siviiliväestölle. Sairaaloita, ambulansseja ja muuta siviili-infrastruktuuria kohtaan tapahtuu edelleen hyökkäyksiä.

Markkula-Kivisilta jatkaa: ”Syyrialaiset opettajat ovat osoittaneet uskomatonta rohkeutta. Monet ovat jääneet alueelle tai perustaneet epävirallisia kouluja lasten koulunkäynnin mahdollistamiseksi. Kaikista ponnisteluista huolimatta, yli kaksi miljoona lasta Syyriassa ei käy koulua. Joka viikko näemme, kuinka kouluja ja kouluteitä on pommitettu rangaistuksetta. Jopa konfliktissa lapsilla on oikeus oppia ja leikkiä ilman jatkuvaa uhkaa tulla tapetuksi. Tulitaukoa tarvitaan pikaisesti.”

Aleppossa kaikki koulut suljettiin lisääntyneen väkivallan takia heinäkuun lopulla. Idlibissä monia palveluita on jouduttu sulkemaan päivien tai viikkojen ajaksi. Pelastakaa Lasten tukemissa ja osittain auki olevissa kouluissa menetettiin viime kuussa yhteensä 65 opetuspäivää konfliktin takia. Ainakin 16 koulua on kärsinyt pommituksista joko suoraan tai välillisesti, tai joutunut keskeyttämään opetuksen.

Auta Syyrian kriisistä kärsiviä lapsia: 

Soita keräyspuhelimeen 0700 04441 (12,77 € + pvm)

Tekstaa LAPSILLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)

Lahjoita keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi ”Syyria”)

Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita

(valitse lahjoituskohteeksi Syyrian kriisi)

Keräyslupa: POL-2015-7368, voimassa 1.1.2016-31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätietoja:

Anne Haaranen, johtaja, kansainväliset ohjelmat, Pelastakaa Lapset ry, 040 823 9463, anne.haaranen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs