Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Länsimaiden arabialainen perintö: Jonathan Lyons Helsingissä 1.–2.12.

Into Kustannus

Länsimaiden arabialainen perintö: Jonathan Lyons Helsingissä 1.–2.12.

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 14:45
Julkaisija: Into Kustannus

Kansainvälisen bestseller-tietokirjan "VIISAUDEN TALO – LÄNSIMAIDEN ARABIALAINEN PERINTÖ" kirjoittaja Jonathan Lyons esitelmöi Helsingin yliopistolla 1.12. ja puhuu Akateemisessa kirjakaupassa 2.12. Lyons on median tavattavissa 1.–3.12.

Tohtori Jonathan Lyons on tunnettu aatehistorian tutkija ja tietokirjailija, jonka suositut teokset ruotivat idän ja lännen välisiä leikkauspisteitä, erityisesti länsimaiden käsitystä Islamista. "Viisauden talo" ja Lyonsin toinen suosittu kirja "Islam through Western Eyes: From the Crusades to the War on Terrorism" ovat herättäneet paljon keskustelua kuinka länsimaissa usein vallitseva anti-islamistinen puhetapa estää ylittämästä kulttuuripiirien väliin luotua poliittista umpikujaa.

Jonathan Lyons kertoo kirjoistaan Keskuskadun Akateemisessa kirjakaupassa keskiviikkona 2.12. kello 18, keskustelukumppaninaan VTL, tietokirjailija Ari Turunen, jonka uusi tietokirja "MAAILMANHISTORIAN KUKOISTAVIMMAT KAUPUNGIT" käsittelee sitä miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä.

Lyons luennoi myös Helsingin yliopistolla tiistaina 1.12. kello 17.15–19 (päärakennus, Unioninkatu 34, auditorium XIII) aiheenaan "From East to West: Islam and the Formation of Western Science". Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lyonsin VIISAUDEN TALO kertoo huikean tarinan siitä, kuinka kourallinen kristittyjä tutkijoita matkusti keskiajalla arabialaisen sivistyksen keskuksiin, vaikka aikalaiset kävivät verisiä ristiretkiä islamia vastaan. Heidän tuomansa tieto mullisti eurooppalaisen tieteen ja loi perustan renessanssille. Samaan aikaan kun keskiajan Eurooppa oli suvaitsematon takapajula, arabialaiset filosofit, matemaatikot ja astronomit lähestyivät ihmismielen rajoja. Tiedon keskipiste oli Viisauden talo, valtava kirjasto, yliopisto ja kulttuurikeskus Bagdadissa. Aikana, jolloin Euroopan parhaissa kirjastoissa oli joitakin satoja teoksia, Viisauden talossa niitä oli 400 000.

Jonathan Lyons työskenteli yli 20 vuotta Reutersin toimittajana ja ulkomaan kirjeen­vaihtajana enimmäkseen islamilaisessa maailmassa. Hän on väitellyt sosiologian tohtoriksi Monashin yliopistosta ­Melbournessa, Australiassa, ja asuu Washington, D.C.:ssä. Lyons on kirjoittanut neljä suosittua tietokirjaa muiden julkaisujen ohella.

Lyons Jonathan:
Viisauden talo – Länsimaiden arabialainen perintö
Suomennos Niina Saikkonen
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-237-0, 342 sivua

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 
mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs