Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kyamk johdatti Suomen kolmanneksi aurinkoveneilyn MM-kisoissa Alankomaissa!

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk johdatti Suomen kolmanneksi aurinkoveneilyn MM-kisoissa Alankomaissa!

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2014 klo 14:08
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Viidennettä kertaa järjestetyt aurinkoveneilyn MM-kisat päättyivät lauantaina 5.heinäkuuta Hollantiin Leeuwardeniin. Suomalaisia joukkueita kisassa oli kaksi: Midnight Sun Mamk Mikkelin ammattikorkeakoulusta kilpaili B-luokassa sekä Midnight Sun Kyamk Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta T-luokassa. Kilpailut kulkivat Kyamkin osalta mainiosti: Midnight Sun Kyamk sijoittui kokonaiskilpailussa ja Sprintti cupissa kolmannelle sijalle sekä vei Endurance-kisan voiton. Mamkin kisataival valitettavasti kaatui teknisiin ongelmiin.


Kisassa oli neljä luokkaa, vakiopaneeleilla kisattavat A ja B-luokat, vapaampi T-luokka (Top-class) sekä uusimpana tulokkaana V20 yksityyppi luokka. Kilpailussa ajetaan kahdeksan päivän aikana viisi noin 40 km päivämatkaa, kolme sprinttilähtöä sekä kahden tunnin Endurance-kisa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan yli neljäkymmentä venekuntaa eripuolilta maailmaa. Joukkueita saapui suomalaisten lisäksi paikalle muun muassa Alankomaista, Belgiasta, Kiinasta, Indonesiasta, Turkista, Yhdysvalloista ja Brasiliasta.


Kyamkin veneteknologian opiskelijat ja henkilökunta suunnittelivat ja rakensivat kilpailussa käytettyä venettä lähes kahden vuoden ajan. Uuden veneen suunnittelu alkoi heti edellisen vuonna 2012 käydyn kisan jälkeen, jossa joukkue kilpaili B-luokassa ja saavutti kolmannen sijan. Top-Class luokkaan siirtyminen oli teknisesti iso askel. Luokassa kilpailee teknisesti kovimmat joukkueet, mukana on opiskelijajoukkueiden lisäksi vuosia lähes samalla joukkueella kilpailleita tiimejä.


Kokonaiskilpailu oli äärimmäisen jännittävä, koska sijoituksen ratkaisi tekniikan kestävyys, kuljettajan taito matalilla, mutkaisilla ja roskaisilla kanavilla sekä tietysti veneen nopeus. Kokonaiskilpailun voitti ylivoimaisesti T-luokan hollantilainen Clafis Private Energy, muttamuista sijoista käytiin kova kamppailu hollantilaisten Gowrings Energyn (toinen), Midnight Sun KYAMKin (kolmas) ja Delft Solar Boatin (neljäs) kesken. ”Saavutimme kolmannen sijan tasaisen suorituksen ja kestävän tekniikan ansiosta, vaikka ongelmia matkan varrella oli meilläkin” kertoo Kyamkin aurinkoveneprojektissa projektipäällikkönä toiminut kehitysinsinööri Mikko Pitkäaho.


Kyamkin tiimille kolmas sija oli loistosuoritus. Tunnelma joukkueessa on ollut korkealla rankan viikon jälkeen. Koko kisa oli erittäin intensiivinen, varsinainen tunteiden vuoristorata. Projekti on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta, yksityistä rahoitusta parilta kymmeneltä yritykseltä ja kahdelta säätiöltä. ”Ilman yritysten rahallista, materiaali- ja työpanosta projekti ei olisi ollut mahdollinen. Veneen rakentaminen ja suunnittelu on tapahtunut kokonaisuudessaan osana Veneteknologian insinööriopiskelijoiden opintoja. Projektissa yhdistyy hienolla tavalla yritysyhteistyö, T&K toiminta, kansainvälisyys ja opetus.” Pitkäaho toteaa.


Kyamkin matka jatkuu nyt Monacoon, jossa järjestetään loppuviikolla Solar 1 Monte Carlo Cup. Kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Monacossa järjestettiin aikanaan ensimmäiset moottorivenekilpailut, nyt kilpailee uusi sukupolvi suojelijanaan prinssi Albert II. Myös Mamkin tiimi matkaa Monacoon. 


Kyamkin tiimiin kuuluu myös komposiittilaboratorion opetuksesta vastanneen Pitkäahon lisäksi venesuunnittelun opettaja Terho Halme sekä kahdeksan opiskelijaa. Veneenrakennukseen osallistuivat kaikki veneteknologian opiskelijat sekä muutamia ohjelmistotekniikan opiskelijoita. Joukkue jatkaa kisailua Monacossa Pitkäahon, Halmeen ja kuuden opiskelijan voimin.


Lisätietoja:
projektipäällikkö
Mikko Pitkäaho p. 0447028511/mikko.pitkaaho@kyamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs