Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Krisen fortsätter i Etiopien: 9,7 miljoner människor behöver mathjälp

Finska Missionssällskapet

Krisen fortsätter i Etiopien: 9,7 miljoner människor behöver mathjälp

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.08.2016 kl. 14:01
Utgivare: Finska Missionssällskapet

Den etiopiska staten och flera medborgarorganisationer rapporterar att över 10 miljoner människor fortfarande behöver mathjälp i landet. Finska Missionssällskapet har bistått dem som drabbats av torkan i länet Arsi i centrala Etiopien med 100 000 euro. Det har regnat, men de nödställda behöver hjälp i väntan på nya skördar.

- Folket har fått utsäde för olika sädesslag och baljväxter. Men den nya skörden mognar först i november-december, vilket innebär att det fortfarande behövs mathjälp och tilläggsnäring för ammande mödrar och gravida kvinnor, säger Mekane Yesus-kyrkans koordinator för katastrofhjälp Gelgelo Sado.

Regnen har fått gräset att gro igen, vilket räddar boskapen, tillägger Sado.

Enligt FN:s livsmedelsorganisation FAO är torka det största hotet mot tryggad tillgång på mat i Afrika. De senaste årens allvarliga torrperioder har drabbat tiotals miljoner afrikaner. Den kommande såningsperioden är hotad och många länder kommer att vara beroende av mathjälp ännu nästa år, om odlarna inte får frön, gödsel och andra jordbruksredskap före oktober.

Stöd Finska Missionssällskapets katastrofarbete

Donera på nätet

Gör en inbetalning till kontonummer
FI60 8179 9710 0312 86 (BIC: DABAFIHH). Skriv HJÄLP i meddelandefältet.  

Ring vår donationstelefon 0600 11320. Samtalet kostar 20,28 euro + lna.

Donera via textmeddelande: För att ge 5 euro, sänd ett textmeddelande med texten HJÄLP5 till numret 16155.  För att ge 10 euro, sänd textmeddelandet HJÄLP10 till numret 16155.

Finska Missionssällskapet verkar för mänskliga rättigheter och utrotar fattigdom i 30 länder, tillsammans med lokala samarbetskyrkor och partnerorganisationer. Finska Missionssällskapet grundades 1859 och är en internationell aktör inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Finska Missionssällskapet är utrikesministeriets partnerorganisation och en av de största finländska organisationerna inom utvecklingssamarbetet. www.finskamissionssällskapet.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs