Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kotkan-Haminan seudulle unelmien bloggaaja Pietarista

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudulle unelmien bloggaaja Pietarista

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2013 klo 10:55
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun toimijat toteuttivat touko-kesäkuussa Unelmaduuni Kaakossa -markkinointikampanjan, jossa sosiaalisen median kilpailulla haettiin Pietarista bloggaaja markkinoimaan pitkäkestoisesti Kotkan-Haminan seudun yrityksiä, palveluja ja tapahtumia pietarilaisille. Voittajaksi valittiin Yulia Dergaeva. Dergaeva on opiskellut journalistiikkaa Pietarin valtion yliopistossa ja valmistui vuonna 2012. Hän onkin todellinen media-alan monitaituri ja toimii parhaillaan mediadesignerina, valokuvaajana, usean lehden toimittajana ja copywriterina.

”Haluan rikkoa vanhat näkemykset Suomesta ja innostaa ihmisiä matkustamaan sinne”, toteaa kilpailun voittaja ja jatkaa, ”Aionkin tehdä parhaani juuri Kaakko135-alueen nostamiseksi maailmakartalle.”

Voittajan kanssa tehdään sopimus vuodeksi ja 1.7. avataan Kaakon matkailublogi blog.vzmorie135.fi, joka tulee Kotkan-Haminan seudun matkailun pysyväksi näkyvyyselementiksi. Kilpailun voittaja vierailee vuoden aikana alueella eri matkailusesonkeja edeltävinä ajankohtina ja kirjoittaa vuoden mittaan venäjäksi blogia, jonka kohderyhmänä ovat erityisesti venäläiset matkailijat. Voittaja saa minimissään 200 000 ruplan eli noin 5 000 euron palkkion.

Kampanja käynnistettiin 15.5. avaamalla kisa-sivut (http://vk.com/blogfi) venäläisessä sosiaalisessa mediassa ja julkaisemalla YouTubessa mainosvideo. Kampanjan Vkontakte-ryhmä keräsi reilut 1100 jäsentä ja mainosvideolle katselukertoja on kertynyt yli 150 000. Kampanja-aikana toteutettiin monipuolisia sähköisen ja perinteisen markkinoinnin toimenpiteitä Pietarissa: kilpailua mainostettiin mm. Pietarin metrossa ja alueen yliopistoissa.

Hakuaika kilpailuun oli 10.6. asti, jonka jälkeen tuomaristo valitsi viisi ehdokasta finaaliin. Näistä viidestä parhaasta ehdokkaasta valittiin voittaja tilaisuudessa, joka järjestettiin eilen 19.6. Pietarissa Suomi-talossa. ”Hakijoiden taso ja motivaatio yllätti meidät. Hakemukset olivat todella ammattimaisia ja esimerkiksi hakijoiden videot olivat loistavia. Voittajan valinnassa painottuivat kirjoittamiskyvyt, luonne, markkinoinnillisuus ja tekniset taidot”, kertoo kampanjan vetäjä Katja Gorelkina Cursorista.

Kampanjan toteutusta koordinoi Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor. Kampanjan pääyhteistyökumppanina on heinäkuussa Pyhtäällä avautuva elämyskeskus Sirius Sport Resort. Yrityskumppaneina ovat mukana lisäksi Kotkan Prisma/Kymen Seudun Osuuskauppa ja Sanoma Lehtimedian Finskidka. Kampanjassa ovat mukana Kotkan ja Haminan kaupungit, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kunnat. Kampanja on merkittävä osa seudun Venäjälle suuntautuvaa yhteistä matkailumarkkinointia, Vzmorie135° (Kaakko135°).

Kampanjasta ja mallista voi tulla venäläisten matkailijoiden ja yritysten houkuttelemiseen Kaakkoon jokavuotinen markkinointitoimenpidekokonaisuus, jonka kautta saadaan kestävämpää näkyvyyttä.

Katso voittajan esittely: http://www.youtube.com/watch?v=OrQszZ2Yt5k

 

LISÄTIETOJA: 

projektipäällikkö Katja Gorelkina, Cursor Oy
puh. 040 190 2503
Kaakko135° www.kaakko135.fi
Vzmorie135° www.vzmorie135.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs