Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kolster – IPR-porttisi Kiinaan ja Eurooppaan

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kolster – IPR-porttisi Kiinaan ja Eurooppaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2015 klo 07:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Yritysten kilpailuvaltteja kaikkialla maailmassa ovat oma teknologia, brändi ja immateriaalioikeudet. Tällä hetkellä Kiinan merkitys innovaatioiden ja immateriaalioikeuksien sekä lähtö- että kohdemaana kasvaa vauhdilla. Kolster China Desk on IPR-porttisi sekä Kiinan että Euroopan markkinoille.

Jo 140 vuotta patenttien, tavaramerkkien ja juridisten palveluiden parissa toiminut Kolster Oy Ab avaa immateriaalioikeudellisia ja kielellisiä solmuja Kiinaan. Kiina-yhteistyötä on tehty jo 80-luvulta alkaen, ja viime vuonna lanseerattiin Kolster China Desk, joka tarjoaa IPR-palvelua myös kiinankielellä.

– Toimimme kotimaisten yritysten IPR-edunvalvojana globaaleilla markkinoilla, mutta myös kiinalaisten yritysten eurooppalaisena IPR-kumppanina, kertovat patenttiasiamies Toni Korelin ja IPR-lakimies Jani Kaulo Kolsterin China Desk -palvelusta.

Oletko suojannut aineettomat oikeutesi Kiinassa?

Kiina on maailman ykkönen sekä patentti- että tavaramerkkihakemusten määrissä, ja on vahvasti profiloitumassa Invented in China -maaksi. Koska kiinalaiset itse patentoivat paljon, on eurooppalaisten yritysten huolehdittava siitä, että oma IPR on kunnossa ennen Kiinan markkinoille menoa. On lisäksi varmistettava, että kiinalaiset patentit tai hyödyllisyysmallit eivät muodostu esteeksi liiketoiminnalle.

– Ennakkouutuustutkimuksissa kannattaa painottaa Kiinaa aiempaa enemmän. Kiinankielisten patenttien analysointiin ja relevanttien patenttihakemusten löytämiseen saat asiantuntija-apua Kolsterilta, Korelin vinkkaa.

Kiinassa brändien kaappaaminen on valitettavan yleistä. Eurooppalaisten yritysten tulisikin huolehtia myös tavaramerkkien, verkkotunnusten, malli- ja tekijänoikeuksien suojaamisesta etukäteen.

- Alkuperäisestä tavaramerkistä kannattaa luoda ja rekisteröidä myös kiinankielinen versio, jota käytetään yhdessä latinalaisin kirjaimin kirjoitetun tavaramerkin kanssa. Tähän kannattaa pyytää asiantuntijan apua, Kaulo neuvoo.

– Kiinassa on mahdollista rekisteröidä myös tekijänoikeuksia, mikä on edullinen keino torjua kaappauksia.

Tulossa Euroopan markkinoille?

Kolster China Desk auttaa kaikissa patentti-, tavaramerkki-, malli- ja verkkotunnusasioissa Euroopan markkinoilla – myös riidanratkaisussa, sopimuksissa ja strategisessa neuvonnassa.

– Kiinalaisten merkinhaltijoiden on esimerkiksi mietittävä tavaramerkkiensä lokalisointia Eurooppaan sopiviksi, ja siihen tarvitaan osaava ja kokenut paikallinen kumppani, Kaulo sanoo.

Kolster jättää vuosittain satoja uusia patentti-, tavaramerkki- ja mallihakemuksia Euroopan patenttivirastoon EPO:on ja yhteisön tavaramerkkejä ja malleja rekisteröivään virastoon OHIM:iin. Online-filing tuo virastot yhden klikkauksen päähän, ja suulliset käsittelyt hoituvat tarvittaessa paikan päällä.

– Kolster China Desk on immateriaalioikeuksien portti Kiinan ja Euroopan välillä − molempiin suuntiin, Korelin sanoo.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1DGaSaw
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs