Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kirkon Ulkomaanavulta 600 000 euroa Sahelin ruokakriisiin

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavulta 600 000 euroa Sahelin ruokakriisiin

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2012 klo 12:42
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu avustaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia perheitä Sahelin alueen ruokakriisissä Burkina Fasossa ruotsalaisen kumppanijärjestön Diakonian kanssa. Apua saa yli 100 000 ihmistä. Aiemmin Sahelin alueelle Suomen ulkoministeriöltä saadun 500 000 euron lisäksi Kirkon Ulkomaanapu on päättänyt myöntää katastrofirahastostaan 100 000 euroa avustustyöhön Burkina Fasossa. Perheille jaetaan ruokaa, lisäravintopaketteja sekä maataloustarvikkeita.

 

Burkina Fason kriisi on osa laajaa Sahelin alueellista ruokakriisiä Länsi-Afrikassa. Sahelin alueen maissa yli 18,5 miljoonaa ihmistä on avun tarpeessa. Aliravitsemus uhkaa yli neljää miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta. Myös terveystilanne on huonontunut ja esimerkiksi koleran odotetaan lisääntyvän.

                                                                                                                         

Ruokakriisin taustalla on niin luonnonilmiöihin liittyviä, poliittisia kuin taloudellisia syitä. Epäsäännölliset sateet ovat pienentäneet satomääriä samalla kun ruoan ja rehun viljelyyn soveltuva maa-ala on kaventunut muun muassa ilmastonmuutoksen vuoksi. Myös globaali talouskriisi ja hintojen nousu ovat pahentaneet kroonista köyhyyttä ja haavoittuvaisuutta. Sahelin kriisi ulottuu Tšadin, Nigerin, Malin, Mauritanian, Burkina Fason, Senegalin, Gambian ja Kamerunin alueille sekä Nigerian pohjoisosiin.

 

Tilannetta pahentaa tuaregi -kapinallisten kansannoususta alkanut poliittinen konflikti Pohjois-Malissa. Tämän seurauksena lähes 350 000 ihmistä on joutunut pakenemaan levottomuuksia, myös Burkina Fasoon. Näillä alueilla pakolaisten tulo vaikeuttaa jo entuudestaan heikkoa ruokatilannetta.

 

Kirkon Ulkomaanapu osallistuu jo avustustyöhön Sahelin kriisialueilla Malissa ja Mauritaniassa Suomen ulkoasiainministeriön myöntämällä puolen miljoonan euron määrärahalla.

 

Lahjoitusmahdollisuudet:

Soittamalla lahjoituspuhelimeen: 0600 12345 = 15,23 e/puhelu (+pvm/ mpm)

Tilisiirtona katastrofirahastoon: 157230-500504 , viite 1782

 

Lisätietoja:

Kansainvälisen työn johtaja Jouni Hemberg, puh. 050 325 9579

Humanitaarisen avun koordinaattori Maria Katajisto, puh. 040 674 0956 

Mediavastaava tiedottaja Eriikka Käyhkö, puh. 0400 103 286

 

www.kirkonulkomaanapu.fi

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs