Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa taifuuni Hagupitin avustustyöhön

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa taifuuni Hagupitin avustustyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2014 klo 09:57
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 100 000 euroa Filippiineille taifuuni Hagupitin avustustyöhön. Varoilla hankitaan alkuvaiheessa ruokaa, suojia ja hygieniatarvikkeita taifuunialueen perheille yhteistyössä kirkollisten avustusjärjestöjen verkoston ACT-allianssin kanssa. ACT-järjestöt ovat myös osallistuneet ihmisten evakuointiin suojaan taifuunilta.

Kolmosluokan taifuuni Hagupit iski Filippiineille lauantai-iltana paikallista aikaa. Edetessään sunnuntaina yli Filippiinien se on heikentynyt kakkoskategorian myrskyksi. Taifuunin keskuksen arvellaan ohittavan pääkaupunki Manilan noin 120 kilometrin päästä etelästä varhain maanantaiaamuna.

Taifuuni on tuonut mukanaan rankkasateita ja 4-5 metriä korkeita aaltoja. Liikkuminen taifuunin ylittämillä alueilla on vaikeaa teille kaatuneiden puiden ja voimalinjojen sekä tulvien vuoksi. Toistaiseksi neljän ihmisen on kerrottu menehtyneen, mutta viranomaiset eivät ole pystyneet varmistamaan tietoa.

Tacloban, joka tuhoutui maan tasalle runsas vuosi sitten riehuneessa Haiyan-taifuunissa, säästyi nyt pahimmalta myrskyltä. Lähes 50 000 ihmistä pakeni Taclobanista myrskysuojiin, mutta heidän odotetaan palaavan sunnuntaina koteihinsa.
Kirkon Ulkomaanavun kumppanijärjestön NCCP:n (Filippiinien kirkkojen neuvosto) toimisto Taclobanissa menetti taifuunissa ainakin osan katostaan. NCCP lähetti lauantaina monitorointiryhmän Itä-Samariin arvioimaan tuhoja ja avun tarvetta.

"Taclobaniin ei tullut tulva-aaltoa, mistä ihmiset ovat helpottuneita, mutta kaupungissa tuulee, sataa ja tulvii edelleen. Kenttätyöntekijät lähtevät tänään selvittämään avun tarvetta kaikkialla, missä pystyy jo lähtemään liikkeelle. Tähän mennessä on jo selvää, että kautta linjan, niin paikalliset ihmiset, järjestöt kuin paikallis- ja valtionhallintokin ovat osanneet ennakoida ja toimia nopeammin kuin viime vuonna. Haiyanista on opittu", Kirkon Ulkomaanavun Manilassa oleva tiedottaja Ulla Kärki kertoo.

Kaikkiaan yli miljoona ihmistä on paennut taifuunia turvaan yli 1 500 evakuointikeskukseen eri puolilla Filippiinejä. Viranomaiset pelkäävät nyt täyteen ahdettujen evakuointikeskusten mahdollisia terveysriskejä.


Lisätietoja:
Ulla Kärki, tiedottaja Filippiineillä (aikaero +6 tuntia) , puh: +358 50 576 7948 tai +63 9178836939 tai +63 998 557 6569
Eija Alajarva, humanitaarisen avun päällikkö, puh: 040 582 1183
Maija Sankari, viestintäpäällikkö, puh: 040 559 4030

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs